10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialLia Olguța Vasilescu își dă cu părerea despre concediul de paternitate al...

Lia Olguța Vasilescu își dă cu părerea despre concediul de paternitate al lui Mark Zuckerberg: Dacă era român și trebuia să-i dăm indemnizație, faliment scria pe noi

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a găsit de cuviință să comenteze ideea lui Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare Facebook,de a-și lua concediu de paternitate.

"Dacă era roman și trebuia sa ii dam 85 la suta din venituri, lunar, ca indemnizație de paternitate, înainte de apariția OUG, faliment scria pe noi!", a comentat Lia Olguța Vasilescu, evident, pe Facebook.

Ministrul Muncii luase decizia ca indemnizaţiile pentru creşterea copilului să fie plafonate în România la echivalentul a 1800 de euro, indiferent de venitul părinților.

„Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. Rândul trecut a apărut această poveste când noi nu eram pregătiţi cu legea, lucram la Legea salarizării, dar în acest moment s-au lucrat deja toate variantele. Am ajuns pe varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizaţia la maximum cât este în Europa la ora actuală, adică 1800 euro, cât are Germania. Peste 1800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a spus Olguţa Vasilescu.

Comentariul Liei Olguța Vasilescu intervine după ce Mark Zuckerberg a anunțat, vineri, că intenţionează să-şi ia două luni de concediu paternal după naşterea celei de-a doua fiice.

Zuckerberg a spus că va profita de facilitatea care există la Facebook de a-şi împărţi concediul în două perioade.


Partidul Uniunea Salvați România dezaprobă intenția Guvernului Tudose de a modifica regulile pentru acordarea indemnizației pentru mame și tați în concediu de creștere a copilului.

'Mai întâi îmi voi lua o lună de concediu pentru a sta cu Priscilla şi cu fetele, apoi vom petrece şi toată luna decembrie împreună'', a precizat Zuckerberg într-o postare pe Facebook.

Zuckerberg şi-a luat două luni de concediu paternal şi după naşterea primei fiice, Maxima Chan Zuckerberg, în 2015. Miliardarul american a anunţat în luna martie a acestui an că va avea un al doilea copil.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă