17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăȘtirile zileiBuzău: Poliţiştii au prins un tânăr urmărit încă din 2018, dar nu...

Buzău: Poliţiştii au prins un tânăr urmărit încă din 2018, dar nu l-au putut aresta

Tânărul a fost izolat, procedurile pentru extrădare urmând a fi reluate după 14 zile.

Poliţiştii din Buzău l-au depistat pe tânărul de 20 de ani din Dolj, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, în timpul unei acţiuni cu forţe mărite desfăşurate pe raza municipiului Buzău.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că autorităţile judiciare din Italia au emis, în data de 18 decembrie 2018, mandat european de arestare pe numele tânărului pentru săvârşirea infracţiunii de furt pe teritoriul acestui stat.

Cum l-au prins, poliţiştii i-au adus la cunoştinţă individului semnalarea introdusă pe numele său în Sistemul Informatic Schengen. Având în vedere că, în ziua precedentă, tânărul intrase în contact cu o persoană în cazul căreia se impunea izolarea la domiciliu, poliţiştii au informat instituţia competentă, care a dispus izolarea acestuia pentru 14 zile.

Ulterior, va fi demarată procedura pentru judecarea cererii de extrădare către autorităţile judiciare din Italia.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că tânărul de 20 de ani furase un utilaj de mari dimensiuni din Italia, fiind o practică a unei grupări din Dolj.

Tânărul intrase în contact cu iubita lui care se află în izolare la domiciliu, după ce a revenit pe 2 aprilie din Olanda.

 

Cele mai citite

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă