22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPoliţia Capitalei şi-a schimbat maniera tehnică de comunicare

Poliţia Capitalei şi-a schimbat maniera tehnică de comunicare

Poliţia Capitalei a renunţat la a mai comunica informaţii jurnaliştilor cu ajutorul unui robot telefonic care-i apela pe cei acreditaţi pe lângă instituţie, în schimb urmând să transmită zilnic un comunicat de presă cu o sinteză a evenimentelor, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat miercuri seară că aceasta este singura schimbare făcută la nivelul Biroului de presă al Poliţiei Capitalei, pe care-l şi conduce, dezminţind informaţiile legate de o eventuală sancţiune primită.

Mai multe instituţii de presă au informat miercuri că Ciocan ar fi fost sancţionat prin interzicerea dreptului de a mai da declaraţii presei pentru o perioadă de şase luni.

Motivul sancţiunii, potrivit surselor citate, ar fi fost declaraţiile făcute de el în contextul scandalului în care a fost implicat fiul senatorului Plăcintă. Cu acea ocazie, Ciocan a recomandat cetăţenilor Bucureştiului să evite să se implice în vreo altercaţie de stradă, atunci când sunt martori la aşa ceva. Ciocan însă a susţinut că nu a fost sancţionat.

El a indicat modalităţile de sancţionare a poliţiştilor, prevăzute în Legea 360 privind statutul acestora: mustrarea verbală, retrogradarea, reducerea salariului pe o perioada de la una la trei luni sau destituirea din funcţie. Totodată, potrivit lui Ciocan, în poliţie nu există funcţia de purtător de cuvânt, aceasta fiind o atribuţie, astfel că purtătorul de cuvânt nu poate fi sancţionat prin modalităţi “specifice”, precum interzicerea comunicării cu presa.

Ciocan a declarat că se află în continuare la conducerea biroului de presă al Poliţiei Capitalei, însă a arătat că şeful instituţiei, chestorul Lucian Guran, este cel care decide “ieşirile în mass-media ale angajaţilor” din subordine.

Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă