18.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPetrom a scumpit motorina cu 5 bani/litru, de marţi

Petrom a scumpit motorina cu 5 bani/litru, de marţi

Compania OMV Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a majorat de marţi preţul de referinţă la motorină cu 5 bani/litru, în timp ce preţul benzinelor rămâne nemodificat, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei, anunţă agenţia NewsIn.

Astfel, litrul de motorină Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costă 4,91 lei/litru, motorina OMV Sprint Diesel este 4,93 lei/litru, în timp ce litrul de motorină Euro Diesel 5 este 4,71 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costă 5,25 lei/litru.

Preţul benzinelor a rămas nemodificat. Litrul de benzină Premium fără plumb 95 costă 4,82 lei, benzina Top Premium fără plumb 99+ este 5,20 lei/litru, în timp ce sortimentul de benzină OMV Carrera 95 costă 4,96 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,62 lei/litru.

Preţurile Petrom pot varia cu maximum +/-5% faţă de preţurile de referinţă. Ultima modificare a preţului carburanţilor a fost operată de Petrom pe 7 decembrie, când compania a scumpit benzina cu 8 bani/litru şi motorina cu 6 bani/litru.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Petrom exploatează în România rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maximă anuală de rafinare de 8 milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România. Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 268 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

Cele mai citite

Economia mondială e în proces de stabilizare

OCDE se așteaptă la un avans de 3,2% al economiei mondiale până în 2025 Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a îmbunătățit previziunile economice pentru...

De ce Donald Trump vrea să amenințe Iranul cu „distrugerea”

Donald Trump a declarat miercuri că ar trebui să ameninţe Iranul cu "distrugerea" dacă această ţară ar ataca un candidat la alegerile americane, declaraţie...

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă