-0.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeInvestigații România LiberăPetrom a scumpit motorina cu 5 bani/litru, de marţi

Petrom a scumpit motorina cu 5 bani/litru, de marţi

Compania OMV Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a majorat de marţi preţul de referinţă la motorină cu 5 bani/litru, în timp ce preţul benzinelor rămâne nemodificat, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei, anunţă agenţia NewsIn.

Astfel, litrul de motorină Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costă 4,91 lei/litru, motorina OMV Sprint Diesel este 4,93 lei/litru, în timp ce litrul de motorină Euro Diesel 5 este 4,71 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costă 5,25 lei/litru.

Preţul benzinelor a rămas nemodificat. Litrul de benzină Premium fără plumb 95 costă 4,82 lei, benzina Top Premium fără plumb 99+ este 5,20 lei/litru, în timp ce sortimentul de benzină OMV Carrera 95 costă 4,96 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,62 lei/litru.

Preţurile Petrom pot varia cu maximum +/-5% faţă de preţurile de referinţă. Ultima modificare a preţului carburanţilor a fost operată de Petrom pe 7 decembrie, când compania a scumpit benzina cu 8 bani/litru şi motorina cu 6 bani/litru.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Petrom exploatează în România rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maximă anuală de rafinare de 8 milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România. Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 268 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

Cele mai citite

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă