25.5 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialPatru bombe artizanale au explodat la Istanbul

Patru bombe artizanale au explodat la Istanbul

Patru bombe artizanale au explodat simultan, joi seara, în partea europeană a Istanbulului, fără a face victime, dar provocând pagube minore, relatează agenţia de presă Anatolia, citată de AFP, potrivit Mediafax.

Dispozitivele erau bombe asurzitoare şi erau amplasate în diverse locuri din patru districte diferite, precizează Anatolia. Mai multe geamuri au fost sparte în urma deflagraţiilor.

Una dintre explozii s-a produs în apropierea unei şcoli şi a unei biserici aparţinând minorităţii ortodoxe greceşti din cartierul Beyoglu, ceea ce a generat o atenţie deosebită din partea poliţiei, adaugă agenţia de presă. Atentatele nu au fost revendicate.

Grupări de extremă-stânga şi rebelii kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au comis în trecut atentate cu bombă în această metropolă din Turcia.

Cele mai citite

Hunor, despre opțiunea UDMR privind data alegerilor prezidențiale

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că varianta corectă pentru organizarea alegerilor prezidenţiale este 30 noiembrie pentru primul tur de scrutin şi 8 decembrie...

Rata șomajului din România, în ușoară scădere

Rata şomajului în România se situa, la finele lunii mai, la 3,09%, cu 0,01 puncte procentuale sub nivelul din luna anterioară, arată datele centralizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă