7.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialลžefi din Poliลฃia Judeลฃeanฤƒ Arad, cercetaลฃi disciplinar รฎn urma cazurilor de corupลฃie...

ลžefi din Poliลฃia Judeลฃeanฤƒ Arad, cercetaลฃi disciplinar รฎn urma cazurilor de corupลฃie descoperite

Mai mulลฃi ลŸefi din cadrul Poliลฃiei Judeลฃene Arad sunt cercetaลฃi disciplinar, în urma descoperirii unor cazuri de corupลฃie printre agenลฃii de poliลฃie din judeลฃ, în timp ce alลฃi poliลฃiลŸti au primit atenลฃionฤƒri pentru superficialitate în desfฤƒลŸurarea activitฤƒลฃilor, transmite  Mediafax.

Chestorul principal Aurel Vlฤƒdulescu, ลŸeful Corpului de Control al MAI, a anunลฃat, azi, într-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ la Arad, cฤƒ 13 cadre din Poliลฃia Judeลฃeanฤƒ Arad, dintre care 12 cu funcลฃii de comandฤƒ, sunt cercetate disciplinar, în urma neregulilor descoperite în activitatea din judeลฃ.

Vlฤƒdulescu a precizat cฤƒ la Poliลฃia Judeลฃeanฤƒ Arad s-a derulat, între 29 octombrie ลŸi 10 noiembrie, un control ลŸi a avut loc o evaluare a tuturor activitฤƒลฃilor, „ลฃinând cont cฤƒ în acest judeลฃ, într-o perioadฤƒ scurtฤƒ de timp, au fost cercetaลฃi mai mulลฃi agenลฃi de poliลฃie pentru fapte de corupลฃie”.

ลžeful Corpului de Control al MAI a amintit cฤƒ, de la începutul anului, împotriva a 19 poliลฃiลŸti din judeลฃ a început cercetarea pentru fapte de corupลฃie, cei mai mulลฃi fiind acuzaลฃi cฤƒ luau mitฤƒ de la ลŸoferi aflaลฃi în trafic.

Vlฤƒdulescu a spus cฤƒ, în urma controlului, s-au constatat o serie de nereguli în activitatea poliลฃiลŸtilor din mai multe posturi din judeลฃ, între care Lipova, SebiลŸ, Ineu, ChiลŸineu-CriลŸ sau Bârzava.

ลžefii din mai multe posturi sunt acuzaลฃi cฤƒ au fฤƒcut analize superficiale ale indicatorilor de performanลฃฤƒ ลŸi ale evaluฤƒrilor periodice, „fฤƒrฤƒ termene ลŸi responsabilitฤƒลฃi concrete, nerespectându-se procedurile de lucru”.

În câteva posturi de poliลฃie din judeลฃ, „au fost probleme pe linie rutierฤƒ ลŸi de siguranลฃฤƒ publicฤƒ ลŸi s-au constatat vulnerabilitฤƒลฃi la faptele de corupลฃie”.

Vlฤƒdulescu a enumerat ลŸi alte nereguli în organizarea ลŸi desfฤƒลŸurarea activitฤƒลฃilor în cadrul Poliลฃiei Judeลฃene, afirmând cฤƒ în unele localitฤƒลฃi din judeลฃ a crescut numฤƒrul furturilor cu pânฤƒ la 67 la sutฤƒ.

„Urmare a acestor grave carenลฃe manageriale, ministrul Constantin Traian IgaลŸ a aprobat declanลŸarea procedurii de cercetare prealabilฤƒ disciplinarฤƒ împotriva a 13 cadre de poliลฃie din IPJ Arad, dintre care 12 cu funcลฃie de comandฤƒ, ลŸi atenลฃionarea a 19 cadre, pentru superficialitate în activitatea de control, sprijin ลŸi îndrumare”, a declarat Aurel Vlฤƒdulescu.

ลžeful Corpului de Control al MAI a spus cฤƒ a fost stabilit ลŸi un plan de mฤƒsuri pentru remedierea deficienลฃelor în cel mai scurt timp, responsabilitatea revenindu-i noului ลŸef al IPJ Arad, comisarul Nicolae Bฤƒtrân.

La conferinลฃa de presฤƒ a fost prezent ลŸi Ioan Dascฤƒlu, secretar de stat în MAI, ลŸef al Departamentului de ordine ลŸi siguranลฃฤƒ publicฤƒ, care a spus cฤƒ revenirea dupฤƒ patru ani la Arad (unde a fost ลŸef al IPJ) „nu e un moment prea bun”.

„Revenirea mea dupฤƒ patru ani la IPJ Arad nu e un moment prea bun, pentru cฤƒ ลŸtiลฃi cฤƒ în ultimul an 19 cadre au fost reลฃinute sau arestate pentru infracลฃiuni de corupลฃie”, a spus Dascฤƒlu.

Întrebaลฃi de jurnaliลŸti cum a fost posibil sฤƒ fie promovat în funcลฃie fostul ลŸef al IPJ Arad, Alexandru Tanco, în timp ce problemele constatate au avut loc în mandatul acestuia, atât secretarul de stat, cât ลŸi ลŸeful Corpului de Control al MAI au refuzat sฤƒ rฤƒspundฤƒ.

Cei doi nu au acceptat nici alte întrebฤƒri venite din partea jurnaliลŸtilor, rezumându-se doar la declaraลฃiile pregฤƒtite.

Cele mai citite

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Anunศ› public pentru autorizaศ›ie de mediu

Societatea BRAILA WINDS SRL, cu sediul social รฎn BucureลŸti Sectorul 4, Bulevardul Mฤ‚Rฤ‚ลžEลžTI, Nr. 4-6, CORP C4, CAMERA 302, Etaj 3, รฎnregistratฤƒ cu numฤƒr...

Fii brand รฎntรขi la tine acasฤƒ

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbrฤƒ, deศ™i au nevoie de luminฤƒ ศ™i soare mult, produsele romรขneศ™ti sunt rara avis pe rafturile marilor...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ