21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialŞefi din Poliţia Judeţeană Arad, cercetaţi disciplinar în urma cazurilor de corupţie...

Şefi din Poliţia Judeţeană Arad, cercetaţi disciplinar în urma cazurilor de corupţie descoperite

Mai mulţi şefi din cadrul Poliţiei Judeţene Arad sunt cercetaţi disciplinar, în urma descoperirii unor cazuri de corupţie printre agenţii de poliţie din judeţ, în timp ce alţi poliţişti au primit atenţionări pentru superficialitate în desfăşurarea activităţilor, transmite  Mediafax.

Chestorul principal Aurel Vlădulescu, şeful Corpului de Control al MAI, a anunţat, azi, într-o conferinţă de presă la Arad, că 13 cadre din Poliţia Judeţeană Arad, dintre care 12 cu funcţii de comandă, sunt cercetate disciplinar, în urma neregulilor descoperite în activitatea din judeţ.

Vlădulescu a precizat că la Poliţia Judeţeană Arad s-a derulat, între 29 octombrie şi 10 noiembrie, un control şi a avut loc o evaluare a tuturor activităţilor, „ţinând cont că în acest judeţ, într-o perioadă scurtă de timp, au fost cercetaţi mai mulţi agenţi de poliţie pentru fapte de corupţie”.

Şeful Corpului de Control al MAI a amintit că, de la începutul anului, împotriva a 19 poliţişti din judeţ a început cercetarea pentru fapte de corupţie, cei mai mulţi fiind acuzaţi că luau mită de la şoferi aflaţi în trafic.

Vlădulescu a spus că, în urma controlului, s-au constatat o serie de nereguli în activitatea poliţiştilor din mai multe posturi din judeţ, între care Lipova, Sebiş, Ineu, Chişineu-Criş sau Bârzava.

Şefii din mai multe posturi sunt acuzaţi că au făcut analize superficiale ale indicatorilor de performanţă şi ale evaluărilor periodice, „fără termene şi responsabilităţi concrete, nerespectându-se procedurile de lucru”.

În câteva posturi de poliţie din judeţ, „au fost probleme pe linie rutieră şi de siguranţă publică şi s-au constatat vulnerabilităţi la faptele de corupţie”.

Vlădulescu a enumerat şi alte nereguli în organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul Poliţiei Judeţene, afirmând că în unele localităţi din judeţ a crescut numărul furturilor cu până la 67 la sută.

„Urmare a acestor grave carenţe manageriale, ministrul Constantin Traian Igaş a aprobat declanşarea procedurii de cercetare prealabilă disciplinară împotriva a 13 cadre de poliţie din IPJ Arad, dintre care 12 cu funcţie de comandă, şi atenţionarea a 19 cadre, pentru superficialitate în activitatea de control, sprijin şi îndrumare”, a declarat Aurel Vlădulescu.

Şeful Corpului de Control al MAI a spus că a fost stabilit şi un plan de măsuri pentru remedierea deficienţelor în cel mai scurt timp, responsabilitatea revenindu-i noului şef al IPJ Arad, comisarul Nicolae Bătrân.

La conferinţa de presă a fost prezent şi Ioan Dascălu, secretar de stat în MAI, şef al Departamentului de ordine şi siguranţă publică, care a spus că revenirea după patru ani la Arad (unde a fost şef al IPJ) „nu e un moment prea bun”.

„Revenirea mea după patru ani la IPJ Arad nu e un moment prea bun, pentru că ştiţi că în ultimul an 19 cadre au fost reţinute sau arestate pentru infracţiuni de corupţie”, a spus Dascălu.

Întrebaţi de jurnalişti cum a fost posibil să fie promovat în funcţie fostul şef al IPJ Arad, Alexandru Tanco, în timp ce problemele constatate au avut loc în mandatul acestuia, atât secretarul de stat, cât şi şeful Corpului de Control al MAI au refuzat să răspundă.

Cei doi nu au acceptat nici alte întrebări venite din partea jurnaliştilor, rezumându-se doar la declaraţiile pregătite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă