19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Lupii Negri s-au întors, după șase luni, din Afganistan. Soldații români...

FOTO Lupii Negri s-au întors, după șase luni, din Afganistan. Soldații români au asigurat securitatea la Kandahar

Soldații din Batalionul 151 Infanterie ”Lupii Negri” din Iaşi, plecați în a patra misiune în Afganistan, s-au întors acasă. Cu acelaşi avion al Forţelor Aeriene Române a fost adus la Iaşi şi drapelul de luptă al Batalionului 151 Infanterie, care a fost decorat de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul ”Virtutea Militară” în grad de Comandor, potrivit Mediafax.

”Sunt foarte, foarte bucuros pentru prestaţia pe care aţi avut-o în teatrul de operaţii şi pentru faptul că v-aţi întors toţi acasă. Aţi dovedit pe parcusul celor şase luni că sunteţi oameni serioşi, profesionişti şi responsabili şi acum şase luni îmi aduc aminte că v-am dorit o misiune bună, nu o misiune uşoară.

Iată că după şase luni pot să spun că a fost într-adevăr o misiune bună, în care aţi dovedit că Lupii Negri şi militarii din Brigada 15 Mecanizată sunt oameni profesionişti pe care se poate baza armata română. Vă felicit şi vă doresc <Bine aţi venit acasă>”, le-a spus militarilor colonelul Dragoş Iacob, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate Iaşi.

Militarii Batalionul 151 Infanterie ”Lupii Negri” au predat misiunea de asigurare a securităţii bazei Kandahar colegilor de la Batalionul 280 "Valter Mărăcineanu".

Lupii Negri din Iaşi au plecat în februarie în deşert, să asigure securitatea în Kandahar, în cea de-a patra misiune în Afganistan. Ei au preluat misiunea NATO Resolute Suport de la Rechii Albi din Constanţa, asigurând securitatea aeroportului din Kandahar şi a împrejurimilor acestuia, alături de forţele de securitate afgane.

Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă