17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialScandal în Spania din cauza unui joc video în care erau împuşcaţi...

Scandal în Spania din cauza unui joc video în care erau împuşcaţi imigranţii – VIDEO

Partidul Popular din Spania a retras un joc video în care imigranţii ilegali erau împuşcaţi., informează Realitatea.net.

Jocul, numit Rescato, o promova pe Alicia Sanchez-Camacho, candidata popularilor la alegerile locale din 28 noiembrie, din Catalunia. În joc, aceasta purta numele Alicia Croft şi lupta cu străinii răi.

Jocul a fost lansat marţi seara pe siteul popularilor din Catalonia şi pe iPhone, dar a fost retras din cauza criticilor în doar câteva ore. Reprezentanţii PP au declarat că cei care au creat jocul nu au respectat indicaţiile date: personajele care reprezentau imigranţii ilegali ar fi trebuit, de fapt, să fie mafioţi.

Acesta nu este prima manifestare anti-imigranţi a partidului Popular din Spania. În aprilie , o pancartă pe care scria „Nu vrem români!”, apărută în timpul unei manifestaţii a Partidului Popular, a creat, de asemenea, controverse, mai ales că Partidul Popular spaniol a semnat anul trecut un protocol cu PDL, pentru a se susţine reciproc în campaniile electorale.

O altă acţiune de acest gen, care a ridicat protestele internauţilor, a fost melodia lui DJ Syto, de acum câţiva ani, în care românii erau văzuţi ca principala sursă de probleme în Spania. Printre versurile care au intrigat opinia publică sunt şi „Astazi vreau sa va vorbesc despre cineva/Despre o natie care ne invadeaza”, „Ei sunt romanii, oameni care muncesc si in zilele noastre libere”, „Sunt acesti nenorociti romani/Care merg si la discoteca (…) Romanii astia care fac pe smecherii si muncesc in restaurante”, „Ma c.. in acesti nenorociti de romani, fii de curve, am sa le tai mainile”, „Ma c.. in ei si in tara lor”.

De altfel, în ultima perioadă, mai multe ţări europene s-au confruntat cu valuri de xenofobie, ridicate pe fondul crizei, cum a fost cazul deportărilor din Franţa sau izbucnirilor violente din Italia. Până şi Elveţia a înscris un exemplu negativ anul acesta, cu o campanie denigratoare, în care românii şi italienii erau caricaturizaţi drept şoareci care mănâncă din caşcavalul european.

 

Cele mai citite

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...
Ultima oră
Pe aceeași temă