Treizeci de copii de la o grădiniţă din Hârşova, cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Ei au început să acuze primele simptome de toxiinfecţie alimentară la o zi după ce au mâncat la grădiniţă.
Dr. Constantin Dina, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ), a declarat că preşcolarii sunt de la Grădiniţa Tic-Pitic şi că 28 dintre ei ajuns la Spitalul Orăşenesc Hârşova, iar doi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Toţi prezentau scaune diareice, dureri abdominale şi febră, motiv pentru care au fost internaţi de urgenţă. Doar şase dintre ei nu au necesitat internare, restul rămânând în spital. Starea tuturor micuţilor este acum stabilă, ei aflându-se sub supravegherea atentă a cadrelor medicale. În ceea ce-i priveşte pe cei doi copii internaţi la spitalul din Constanţa, aceştia se simt mult mai bine. „Starea copiilor s-a îmbunătăţit considerabil. Mâine (n.r. – astăzi) mai aşteptăm nişte rezultate de la laborator, dar ei se simt deja mult mai bine”, a precizat directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, dr. Stela Halichidis. Pentru a stabili care a fost cauza ce a dus la internarea atâtor copii în spital, conducerea DSPJ a trimis în teren mai mulţi inspectori, care s-au deplasat la grădiniţă pentru a recolta probe din alimentele consumate de copii: pateu, paste şi ciorbă.
Caz similar la Piatra
Luna trecută, alţi copii de la Şcoala Generală din Piatra au anunţat un eveniment epidemiologic în care au fost implicaţi zece elevi din clasele a III-a şi a IV-a care prezentau aceeaşi simptomatologie digestivă (dureri abdominale, vărsături).