15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportSârbu: Puterea nu mai are majoritate

Sârbu: Puterea nu mai are majoritate

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că respingerea cererii de reexaminare a Legii pensiilor, formulată de preşedinte, arată că puterea nu mai are majoritate în Senat, scie Mediafax.

“Cei din arcul guvernamental, care trebuiau să asigure votul astăzi nu au putut să facă lucrul acesta. Cererea de reexaminare a fost respinsă şi se confirmă că legea aprobată la Camera Deputaţilor prin fraudă nu putea să meargă mai departe”, a spus el.

Sârbu a spus că neîntrunirea celor 69 de voturi necesare pentru aprobarea cererii de reexaminare arată că puterea nu mai are majoritate în Senat.

“E îndreptăţită şi această opoziţie că nu mai există de fapt o majoritate solidă care să îşi susţină cauza”, a afirmat el.

Senatorii au respins, miercuri, cererea de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu. Cererea de reexaminare a întrunit 57 de voturi “pentru” şi 49 de voturi “împotrivă”, pentru adoptarea acesteia fiind necesare 69 de voturi favorabile.

Anterior, senatorii au respins şi raportul de admitere a cererii de reexaminare propus plenului de către Comisia pentru muncă. Raportul conţinea aproape o sută de modificări la Legea pensiilor, toate fiind respinse odată cu raportul.

 

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă