9 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăSpecialKenya, în mijlocul Bucureştiului

Kenya, în mijlocul Bucureştiului

Nu vom fi invadaţi de lei, zebre sau hipopotami, e vorba de expoziţia personală de fotografie a jurnalistului Florin Ghioca, „Kenya-the land of migrations”.
Expoziţia se deschide mâine şi va putea fi vizitată până pe 19 noiembrie la Hobby Café din Capitală.
În Kenya, Florin Ghioca a participat la avanpremiera pentru presă a proiectului „Great Migrations”, un miniserial ce va avea premiera pe 7 noiembrie, la ora 21:00, la National Geographic Channel.

Am vorbit cu Florin Ghioca, care ne-a povestit despre proiectul „Great Migrations” şi despre ce vom avea ocazia să vedem mâine, la vernisajul expoziţiei.

„Am fost în Kenya la invitaţia National Geographic Channel. Am fost singurul jurnalist român invitat să participe la acest proiect internaţional şi a fost aleasă rezervaţia Masai Mara din Kenya pentru a exemplifica migraţia animalelor. Este o mişcare incredibilă a vietăţilor. Noi poate că nu o înţelegem, dar poate că acest proiect ne va ajuta să ne dăm seama ce înseamnă o deplasare masivă de animale, dar şi lupta lor pentru supravieţuire. Au fost invitaţi 40 de jurnalişti din toată lumea. Am făcut în jur de 10.000 de fotografii şi am scris o serie de articole. În rezervaţie am stat cinci zile.
Pentru expoziţie am pregătit 35 de imagini cu mai multe animale. Chiar dacă expoziţia se numeşte Kenya-Ţara Migraţiilor am ales şi alte animale, care nu migrează neapărat, dar mă refer la Kenya ca la ţara în care se petrec toate aceste lucruri. O să arăt şi ce am văzut în rezervaţia Masai Mara. Vor mai fi şi fotografii proiectate pe nişte plasme din Hobby Café. Cei care vor veni mâine seară la vernisaj vor vedea, în avanpremieră, de la ora 20:00, primul episod al serialului Marile Migraţii, povesteşte Florin Ghioca.

Expoziţia va fi cu vânzare. Sumele obţinute vor fi direcţionate către campaniile pentru protejarea felinelor mari.

Fotografiile vor putea fi admirate şi în Iaşi (între 13-27 noiembrie) şi Cluj Napoca (între 20 noiembrie şi 4 decembrie).

Florin Ghioca, născut pe  11 noiembrie 1978, şi-a început cariera jurnalistică la numai 13 ani şi a fost declarat „cel mai tânăr ziarist din România”, figurând în „Cartea Naţională a Recordurilor”.
De-a lungul carierei sale a lucrat cu cele mai importante publicaţii din România, a publicat fotografii în majoritatea  ziarelor şi revistelor din ţară, dar şi în câteva publicaţii din străinătate (SUA, Grecia, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Afganistan). A fost ziarist acreditat la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York.

În mai şi septembrie 2007, la invitaţia ISAF (International Security Assistance Force) şi NATO, a participat la două media trip-uri în Afganistan, unde a realizat mai multe materiale.
În februarie 2010 a organizat o expoziţie foto, ale cărei personaje principale au fost copiii din Afganistan. Banii obţinuţi sunt folosiţi în sprijinul copiiilor-victime ale războiului din Afganistan.

Cele mai citite

AMRCR respinge plafonarea adaosului comercial la produsele românești, avertizând asupra riscurilor economice

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) se opune ferm unei posibile măsuri de plafonare a adaosului comercial la produsele românești, considerând că aceasta...

Câțiva zeci de urmași ai românilor expulzați în urma Dictatului de la Viena din 1940 au protestat în fața Prefecturii Satu Mare

Circa 50 de urmaşi ai românilor expulzaţi în urma Dictatului de la Viena din 1940 - prin care România a fost nevoită să cedeze...

Banca Centrală Europeană a redus dobânzile cu 25 puncte de bază

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi să reducă dobânzile cu 25 de puncte de bază, marcând astfel a treia reducere din acest an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă