19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialŞi poliţist, şi contrabandist

Şi poliţist, şi contrabandist

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere (BCIT) de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Galaţi au organizat un flagrant pentru dovedirea implicării unui coleg în contrabanda cu ţigări, după ce în urmă cu câteva săptămâni au fost prinşi alţi doi poliţişti de frontieră implicaţi în contrabandă, iar în urmă cu câteva luni au capturat o reţea de contrabandă din care făcea parte şi un agent de la Poliţia de Frontieră Tulcea.

Şeful IJPF Galaţi, comisarul-şef Didel Bădărău, a dispus cercetarea prealabilă în regim de urgenţă a agentului principal de poliţie Costel Lavric. Potrivit inspectorului Marcel Antohe, purtător de cuvînt al IJPF, gruparea era monitorizată din luna aprilie şi când au găsit momentul oportun a fost organizat flagrantul de către de poliţiştii de frontieră de la BCIT, sprijiniţi de lucrători din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ al IJPF Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

„Pentru depistarea şi probarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării a fost organizat flagrantul în zona Lacului Brateş. Membrii reţelei au fost monitorizaţi în timp ce încărcau, în apropierea frontierei, o cantitate mare de ţigări într-o autoutilitară marca «Dacia», pe care ulterior au abandonat-o. În momentul flagrantului au fost descoperite 4 persoane care doreau să recupereze autoturismul «Dacia» în care se afla cantitatea de 21.600 pachete cu ţigări marca «Plugarul» cu timbru Republica Moldova. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit implicarea în activitatea infracţională şi a unui agent de poliţie din cadrul Sectorului PF Galaţi”, a precizat inspectorul Antohe. Cei cinci membri ai grupării, cu vârste între 24 şi 35 ani, au fost prezentaţi instanţei de la Tribunalul Galaţi, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 zile, fiind cercetaţi pentru contrabandă şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În urmă cu două săptămâni, au fost surprinşi de Poliţie, în zona comunei Rediu, doi poliţişti de frontieră, agenţii principali Valentin Damian (36 de ani) şi Adrian Petrea (32 ani), care rulau spre Galaţi cu maşina burduşită cu ţigări de contrabandă din Republica Moldova. „În maşină au fost găsite 6.800 de pachete de ţigări de contrabandă, mărcile Plugarul, Doina, Fluieraş, Viceroy. Cercetările au fost preluate de către Serviciul Investigaţii Fraude din cadrul IPJ Galaţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Galaţi. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă