Proprietarii apartamentului au împrumutat o soluţie de la vecinii de palier. Aceasta a constat în construirea unui cadru din gipscarton pentru un dulap fabricat pe comandă. Şeful de şantier a sugerat însă că masivitatea cadrului şi cea a dulapului nu vor avea un aspect plăcut. De asemenea, efectul negativ va fi resimţit şi de vizitatori, deoarece cele două corpuri sunt primele lucruri observate de cel care intră în locuinţă.
Soluţia a constat în transformarea cadrului din gipscarton într-o construcţie decorativă cu linii curbe, rafturi şi spoturi luminoase, toate costând numai 40 de lei.
Baza construcţiei este reprezentată de un perete şi un panou construit din profile metalice şi o placă de gipscarton. Lăţimea panoului este egală cu cea a dulapului pe care urmează să îl mascheze. Între cele două baze a fost construită structura metalică a volumului decorativ. Aceasta a fost realizată din profile metalice UW30 tăiate din 5 în 5 cm pentru a deveni flexibile şi pentru a putea să descrie linii curbe. (foto 1)
Scheletul metalic a fost „îmbrăcat” cu plăci din gipscarton. Acestea au fost curbate cu grijă în procesul de fixare ca să nu se fisureze. Toate muchiile au fost armate cu profile de colţ. (foto 2). După ce construcţia a fost chituită şi şlefuită, ea a fost zugrăvită, împreună cu toată încăperea, cu vopsea lavabilă de culoare albă (foto 3).