4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSฤƒrฤƒcie de "steluลฃe"

Sฤƒrฤƒcie de „steluลฃe”

La selecลฃiile organizate pentru echipele de juniori ale Stelei vin din ce în ce mai puลฃini copii, unul dintre motive fiind ลŸi popularizarea modestฤƒ a trialurilor.

În ziua în care echipa a doua a Stelei a jucat ultimul meci în Liga a II-a, pe unul dintre terenurile sintetice din Complexul Sportiv Steaua, doi antrenori ai Centrului de copii ลŸi juniori ai grupฤƒrii din Ghencea, Constantin Dumitru ลŸi Corneliu Ionescu, au urmฤƒrit la lucru un grup de 15 puลŸti de 8 ani care au participat la selecลฃia pentru grupa de copii nฤƒscuลฃi în 2002 a roลŸ-albaลŸtrilor.

Surprinzฤƒtor este faptul cฤƒ, deลŸi Steaua se aflฤƒ pe primul loc al Ligii I, a obลฃinut calificarea în grupele Europa League ลŸi are o evoluลฃie care a adus specta­torii înapoi în tribune, copiii nu s-au înghesuit la selecลฃii. Prima acลฃiune a Centrului de copii ลŸi juniori s-a derulat la mijlocul sฤƒptฤƒmânii trecute, când au fost urmฤƒriลฃi puลŸtii care ar putea face parte din pe­pi­niera Stelei, cu vârste între 6 ลŸi 10 ani. În total, au trecut prin Ghencea, pentru a-ลŸi demon­stra valoarea, aproxi­mativ 70 de copii, adicฤƒ mai puลฃin de 20 pentru fiecare gru­pฤƒ în parte. Asta, în condi­ลฃiile în care, în urmฤƒ cu câลฃiva ani, cel puลฃin 20 de copii se bฤƒteau pentru un singur loc la juniorii roลŸ-albaลŸtri.

Antrenamentul la grupa co­piilor nฤƒscuลฃi în 2002 a durat o orฤƒ, în care tehnicienii ลŸi-au pu­tut face o primฤƒ impresie despre cei prezenลฃi la selecลฃie. De la o simplฤƒ alergare s-a tre­cut la joaca cu mingea între douฤƒ echipe alcฤƒtuite ad-hoc, în care fiecare dintre aspiranลฃii la statutul de fotbalist stelist a încercat sฤƒ-ลŸi demonstreze mฤƒiestria. Alegerea celor mai buni dintre ei nu se va face însฤƒ  acum, ci la finalul stagiului, care dureazฤƒ o sฤƒptฤƒmânฤƒ. „Am vฤƒzut trei jucฤƒtori care pot intra direct în programul echipelor pe care le avem. Ne-a mirat ลŸi pe noi numฤƒrul mic de copii care au venit la selecลฃii. Nu ne aลŸteptam la 100 de copii pentru fiecare grupฤƒ, dar vreo 70-80 tot spe­ram cฤƒ vor veni”, ne-a spus teh­nicianul Constantin Dumitru.

Popularizare zero pentru micii fotbaliลŸti

Unul dintre motivele pentru care numฤƒrul copiilor a fost destul de scฤƒzut ne-a fost dez­vฤƒluit chiar de un pฤƒ­rinte care ลŸi-a adus fiul la selec­ลฃie. „Me­dia­­tizarea acestei acลฃi­uni prac­tic nu a existat. Steaua este un club mare ลŸi ar fi trebuit sฤƒ fie anunลฃuri prin toate ziarele sau cel puลฃin în cele de sport. Eu am aflat pentru cฤƒ am fฤƒcut at­letism la Clubul Sportiv Steaua ลŸi sunt mai apropiat de echipฤƒ. Dar sunt convins cฤƒ ar fi venit mai mulลฃi copii dacฤƒ media­tizarea ar fi fost mai bu­nฤƒ, ลŸi nu doar pe site-ul clu­bu­lui”, ne-a declarat Lu­cian Con­stan­­dache, al cฤƒrui bฤƒiat, Mihai, îi are drept idoli pe Kape­­tanos, Surdu ลŸi Bogdan Stancu. Chiar dacฤƒ anunลฃul pentru selecลฃiile de sฤƒptฤƒmâna trecutฤƒ s-a afiลŸat doar pe site-ul oficial al clubului roลŸ-albastru, totuลŸi au existat pฤƒrinลฃi steliลŸti împฤƒ­timiลฃi, care nu numai cฤƒ au luat la cunoลŸtinลฃฤƒ de acลฃiu­ne, dar au venit împreunฤƒ cu puลŸtii lor din cele mai îndepฤƒr­tate colลฃuri ale ลฃฤƒrii.

AลŸa se face cฤƒ Daniel ComลŸa ลŸi-a adus copilul tocmai de la SebeลŸ pentru a-i impresio­na pe antrenorii din Ghencea. Lunga cฤƒlฤƒtorie cu maลŸina pânฤƒ la BucureลŸti nu l-a afectat deloc pe bฤƒieลฃel, care a zburdat pe terenul sintetic de lângฤƒ arena Stelei, acolo unde viseazฤƒ ลŸi el sฤƒ ajungฤƒ sฤƒ evolueze într-o zi. „Am aflat de acลฃiunea Stelei de pe internet ลŸi i-am spus lui Daniel (n.r. – Daniel jr), care nu a mai avut stare de atunci. I-am promis cฤƒ-l voi aduce doar pentru a vedea cum este sฤƒ te an­trenezi la Steaua. Nu putem sta mai mult. Acesta a fost sin­gurul antrenament, la cel de marลฃi nu mai putem sta, pen­tru cฤƒ trebuie sฤƒ ne în­toar­cem la SebeลŸ”, ne-a spus tatฤƒl lui Daniel. Cu speranลฃa în suflet, imediat dupฤƒ selecลฃie, toลฃi cei prezenลฃi, pฤƒrinลฃi ลŸi copii, s-au îndreptat cฤƒtre terenul unde Steaua II a disputat meciul cu Juventus BucureลŸti (1-0) ลŸi nu au ratat ocazia sฤƒ se fotografieze cu Gigi Becali.  

Cele mai citite

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Fii brand รฎntรขi la tine acasฤƒ

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbrฤƒ, deศ™i au nevoie de luminฤƒ ศ™i soare mult, produsele romรขneศ™ti sunt rara avis pe rafturile marilor...

Pensionare anticipatฤƒ pentru romรขnii care locuiesc รฎn zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce aceastฤƒ pensionare anticipatฤƒย  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a รฎnlocuit-o pe cea anterioarฤƒ ศ™i...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ