4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialNaลฃionala Romรขniei, รฎn formulฤƒ completฤƒ

Naลฃionala Romรขniei, รฎn formulฤƒ completฤƒ

Cฤƒpitanul Cristian Chivu s-a alฤƒturat ieri lotului echipei naลฃionale, Rฤƒzvan Lucescu având acum la dispoziลฃie tot lotul pentru pregฤƒtirea debutului în preliminariile CE din 2012.

Cฤƒpitanul echipei naลฃionale a venit la BucureลŸti cu un moral foarte bun, dupฤƒ prestaลฃia pe care a avut-o în jocul Bologna-Internazionale Milano (0-0), în prima etapฤƒ a campionatului Italiei. Chivu a dat o excelentฤƒ replicฤƒ dupฤƒ ce a fost criticat dur de presa din peninsulฤƒ dupฤƒ evoluลฃia din Supercupa Europei pierdutฤƒ de Inter cu 0-2 în faลฃa lui Atletico Madrid. Dupฤƒ meciul cu spaniolii, Gazzetta dello Sport nu i-a acordat notฤƒ de trecere fundaลŸului român, considerând cฤƒ „Reyes nu a întâmpinat nici o problemฤƒ pe partea lui Chivu, iar Aguero a simลฃit punctul slab ลŸi a venit de multe ori pentru a ataca în acea zonฤƒ”.

Cristi Civu a trecut repede peste aceste probleme, arฤƒtân­du-ลŸi adevฤƒrata valoare în repriza secundฤƒ a meciului cu Bologna. Agenลฃia Datasport i-a acordat nota 5,5, menลฃionând cฤƒ „prestaลฃia românului a fost în creลŸtere în partea secundฤƒ ลŸi a centrat splendid pentru Cambiasso, dar acesta a trimis balonul în barฤƒ”. Chiar dacฤƒ în primul meci al sezonului, cel de la Monaco, Cristi Chivu nu a avut o evoluลฃie de lฤƒudat, „tricolorii” sunt bucuroลŸi cฤƒ liderul naลฃionalei ลŸi-a revenit în prima etapฤƒ din Italia, Rฤƒzvan CociลŸ fiind convins cฤƒ este un jucฤƒtor indispensabil reprezentativei României. „Chivu e valoros. Toลฃi ลŸtim ce poate ลŸi nu trebuie sฤƒ ne îndoim de el”, a spus mijlocaลŸul.

Albanezii, greu de învins

„Tricolorii” sunt obligaลฃi sฤƒ debuteze cu dreptul în actuala campanie de calificare pentru a nu se repeta istoria din preliminariile pentru Cupa Mondialฤƒ, când România a pierdut cu 0-3 pe teren propriu, în faลฃa Lituaniei, iar situaลฃia a fost foarte tensionatฤƒ. „Meciul de vineri este crucial. Eu am jucat cu Albania acum douฤƒ preliminarii, ลŸtiu ce echipฤƒ au, ce jucฤƒtori ambiลฃioลŸi au. E o echipฤƒ greu de învins. În ultimii ani majoritatea jucฤƒtorilor au prins contracte în campionate puternice din Europa. Îmi doresc foarte mult sฤƒ începem bine aceste preliminarii. Aลฃi vฤƒzut ce s-a întâmplat când am început campania prost, cum a fost acum doi ani cu Lituania”, a spus Cosmin Contra.

Rฤƒzvan CociลŸ are însฤƒ un obiectiv ลŸi mai îndrฤƒzneลฃ, vrea ลŸase puncte din confruntฤƒrile cu Albania ลŸi Belarus, pentru a aborda meciul cu Franลฃa, de luna viitoare, cu un moral foarte bun. „Sunt bine, ne pregฤƒtim ลŸi suntem conลŸtienลฃi cฤƒ începe un drum nou. Pânฤƒ acum au fost doar amicale. Acum începe treaba serioasฤƒ. Avem douฤƒ meciuri pe care dacฤƒ le câลŸtigฤƒm vom aborda altfel restul. Putem câลŸtiga aceste douฤƒ partide. E important sฤƒ scoatem maximum din confruntฤƒrile cu Albania, Belarus ลŸi Luxemburg”, a spus CociลŸ.

Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Marcel Ciolacu: Romรขnia va intra anul acesta รฎnย Schengenย ลŸi cu graniลฃele terestre

Premierul a afirmat cฤƒ a rezolvat Schengen, dupฤƒ un eลŸec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat cฤƒ are โ€žmai multe informaศ›iiโ€ care รฎi permit...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ