22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialGrenadă funcţională, descoperită în uscătoria unui bloc din Arad

Grenadă funcţională, descoperită în uscătoria unui bloc din Arad

O grenadă defensivă în stare de funcţionare a fost descoperită luni după-amiază în uscătoria unui bloc din municipiul Arad, aceasta fiind ridicată de echipele de pirotehnişti, în timp ce poliţiştii au declanşat o anchetă, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Lucian Câmpeanu, a declarat că pirotehniştii au intervenit la un bloc din cartierul Micălaca, în urma unui apel la 112.

“Grenada a fost descoperită de un locatar al blocului, în uscătoria de pe casa scării. S-au luat măsuri de izolare a perimetrului şi a fost ridicată grenada, fiind transportată într-un depozit special”, a spus Câmpeanu.

Conform sursei citate, este vorba de o grenadă defensivă funcţională, cu sistemele de siguranţă la locul lor. Poliţiştii şi reprezentanţii SRI chemaţi la faţa locului au început o anchetă şi au căutat în bloc şi în perimetrul acestuia, fără a mai descoperi alte obiecte explozive.

Mai mulţi locatari vor fi audiaţi pentru a se stabili cum a a ajuns grenada în uscătorie şi pentru a se afla dacă în bloc au intrat în ultimele zile persoane suspecte.

Cele mai citite

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...
Ultima oră
Pe aceeași temă