17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăLifestyleForlan, the best!

Forlan, the best!

Diego Forlan, atacantul reprezentativei Uruguayului, a fost ales cel mai valoros jucător al Cupei Mondiale, deşi nu a jucat finala competiţiei.

Balonul de Aur, trofeul care se acordă celui mai valoros fotbalist desemnat al Cupei Mondiale, a fost acordat lui Diego Forlan, atacantul naţionalei Uruguayului. Forlan a marcat cinci goluri la Cupa Mondială şi a încheiat turneul pe locul patru cu reprezentativa ţării sale, dar jocul său inteligent a atras simpatia şi admiraţia multor specialişti acreditaţi la importanta competiţie din Africa de Sud. Forlan a acumulat 23,4 procente din voturile exprimate de persoanele acreditate la Cupa Mondială, depăşindu-i  pe olandezul Wesley Sneijder (21,8%) şi pe spaniolul David Villa (16,9%). Pe lângă cei trei au mai fost nominalizaţi: Asamoah Gyan (Ghana), Andres Iniesta (Spania), Xavi (Spania), Lionel Messi (Argentina), Mesut Özil (Germania), Bastian Schweinsteiger (Germania) şi Arjen Robben (Olanda). Deşi nu a jucat în finala competiţiei, spre surpriza tuturor, inclusiv a sa, Forlan a devenit al patrulea fotbalist sud-american care a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale. În 2006, titlul a fost câştigat de francezul Zinedine Zidane, de asemenea surprinzător, dar din cu totul alte motive. În urmă cu patru ani, Zidane a primit trofeul deşi, în timpul finalei disputate de echipa sa şi naţionala Italiei, a avut un comportament nesportiv, el lovindu-l cu capul în piept pe fundaşul italian Marco Materazzi.

 

Diego Forlan: „Acest premiu este al întregii echipe”

Cum te simţi ca posesor al Balonului de Aur?

Este incredibil şi minunat în acelaşi timp. Nu m-am gândit nici o clipă că ar putea fi posibil aşa ceva. Am visat să intru în competiţie pentru Gheata de Aur, dar să fiu desemnat cel mai valoros jucător al unui asemenea turneu este incredibil. Acest trofeu este însă şi o recompensă a faptului că fotbalul din Uruguay se află într-o perioadă de glorie.

Cui îi dedici acest succes?

Adevărul este că mulţi oameni de acasă şi colegii mei de echipă şi-au pus mari speranţe în mine şi mă bucur că le-am răsplătit aceste speranţe. Am fost doar unul dintre componenţii unei echipe mari şi acest premiu este al întregului team.

Crezi că te vei schimba după ce ai primit acest important trofeu?

De-a lungul carierei mele am câştigat şi alte premii de care sunt mândru, dar acestea nu m-au împiedicat să rămân cu picioarele pe pământ. Am avut nişte părinţi care m-au învăţat ierarhia valorii şi fraţi şi surori care m-au ajutat să nu o iau razna.

Este acest trofeu o consolare că Uruguay nu a urcat pe podium?

Sunt foarte fericit că am primit acest trofeu şi mă bucur pentru golurile pe care le-am marcat, dar, să fiu sincer, sunt puţin trist că am fost doar spectator la finală. Mă doare că am fost atât de aproape de finală şi încă mă obsedează înfrângerea din semifinale.

Cele mai citite

Securitatea națională și înzestrarea armatei, priorități în ședința CSAT

Pe agendă se află stadiul şi perspectivele conflictului din Ucraina şi planul de înzestrare a Armatei României în perioada 2025-2034 Preşedintele Klaus Iohannis a convocat...

Ședință CSAT: România va sprijini Republica Moldova pentru a face față noilor provocări ale Rusiei

Joi, 19 septembrie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis. O primă...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....
Ultima oră
Pe aceeași temă