Astfel, redeschiderea școlilor, pentru care profesorii, directorii de școli și inspectoratele intraseră în panică, – logic, având în vedere faptul că autoritățile nu au făcut nimic pentru a pregăti momentul – a fost anulată.
Ministrul Educației, Monica Anisie, a apărut, după președintele Klaus Iohannis, să ne prezinte exact ceea ce a afirmat șeful statului și încercând parcă să-i imite inclusiv stilul oratoric inconfundabil.
Dând la o parte penibilitatea momentului, trebuie să remarcăm că guvernarea PNL a luat, într-un final, decizia ce se impunea deja de multă vreme.
Situațiile școlare ale elevilor și ale studenților vor fi încheiate în urma verificării online a cunoștințelor.
Dar ce a făcut conducerea Ministerului Educației pentru a pregăti acest moment ce nu era greu de anticipat?
Evident, nimic.
Atât șeful statului, premierul, cât și ministrul Educației par să fi uitat că nici măcar în Capitală nu avem un procent de 100% al elevilor care au acces la mijloacele tehnice care să le permită să participe la cursurile online.
Astfel, există varianta ce nu are legătură cu actul educațional, de încheiere a mediilor din burtă, pentru mulți elevi, dar totuși cea mai puțin riscantă, cum ar fi fost cea de a pune copiii de prin sate uitate de lume să meargă pe jos zeci de kilometri, pentru a ajunge în fața profesorului care să-l întrebe…
Aceasta este și problema, că în urma harababurii create de administrația centrală în acest an școlar/universitar nici nu mai ai ce să-i întrebi pe elevi, studenți și profesori.
Este așteptată o ordonanță de urgență care să transmită: ciocul mic, că merge și așa!