22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialTopul celor mai mari gafe de portari din istoria Cupei Mondiale

Topul celor mai mari gafe de portari din istoria Cupei Mondiale

CM 2010 ne-a oferit ocazia să vedem câteva goluri ridicole primite de portari. Aceştia dau vina pe noua minge Jabulani, a cărei traiectorie este adesea imprevizibilă. Numai că istoria a arătat că portarii gafează indiferent de mingea cu care joacă. Iată cele mai celebre cinci gafe de portari din istoria Cupei Mondiale, în opinia cotidianului german Bil, consultat de Realitatea.net :

 

1. Robert Green (Anglia, CM 2010)

În meciul Anglia – SUA, scor 1-1, Robert Green şi-a îngropat echipa când a scăpat mingea în propria poartă, la scorul de 1-0.

 

2. Rene Higuita (Columbia, CM 1990)

Recunoscut pentru faptul că ieşea adesea din poartă pentru a fi al 12-lea jucător de câmp al echipei sale şi pentru giumbuşlucurile pe care deseori le făcea între buturi, Rene Higuita a şi comis-o uneori. Aşa s-a întâmplat în meciul dintre Columbia şi Camerun de la Copa del Mondo 1990, când a pierdut mingea la 30 de metri de poartă în faţa lui Roger Milla, care nu a avut nicio jenă să înscrie pentru 2-0.

 

 

3. David Seaman (Anglia, CM 2002)

Portarul englez a primit un gol imposibil de uitat de la Ronaldinho, care a înscris cu un lob din lovitură liberă de la 35 de metri, iar Brazilia a învins cu 2-1, trimiţând Anglia acasă.

 

 

4. Peter Bonetti (Anglia, CM 1970)

Meciul Germania – Anglia, scor 0-2 la pauză. În repriza secundă, Bonetti nu are reacţie la un şut al lui Beckenbauer, care reduce din diferenţă, iar apoi Germania câştigă cu 3-2.

 

 

 

5. Bert Williams (Anglia, CM 1950)

Anglia a pierdut cu 0-1 în faţa SUA după ce Williams nu a ieşit pe o centrare, permiţându-i lui Gaetjens să înscrie.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă