14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCel puțin 17 oameni, majoritatea polițiști, au fost uciși în Somalia într-un...

Cel puțin 17 oameni, majoritatea polițiști, au fost uciși în Somalia într-un atentat

Un atentat revendicat de grupul islamist Shabab s-a soldat, sâmbătă, cu cel puțin 17 morți în capitala Somaliei, Mogadishu, relatează Reuters citată de Agerpres.

Două vehicule-capcană au fost aruncate în aer la scurt timp unul după celălalt. Primul a forțat în viteză intrarea și a explodat în hotelul Nasa Hablod din nordul capitalei somaleze, la circa 600 de metri de palatul prezidențial. Militanți înarmați au pătruns apoi în hotel trăgând cu armele. După câteva minute, al doilea vehicul a fost detonat în apropiere, lângă fostul sediu al parlamentului.

Un agent de poliție a declarat că exploziile au ucis cel puțin 17 oameni, majoritatea polițiști, și că "schimbul de focuri este ca în iad".

Modul de acțiune — detonarea unei bombe, urmată de atac armat în interiorul clădirilor — este specific islamiștilor shabab, care au revendicat atentatul de sâmbătă. "Țintele noastre au fost miniștri și oficialități ale serviciilor de securitate care se aflau în hotel. Luptăm în interior", a afirmat Abdiasis Abu Musab, purtător de cuvânt al grupării.

Astfel de atacuri sunt frecvente la Mogadishu. Pe 14 octombrie a avut loc în capitală cel mai sângeros atentat din istoria Somaliei, cu ajutorul unui camion-capcană. Bilanțul a depășit 350 de morți, iar numărul răniților a fost de asemenea de ordinul sutelor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă