18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialNoaptea galeriilor, pe bicicletă

Noaptea galeriilor, pe bicicletă

Expoziţii, proiecţii, performance-uri şi concerte fac parte în acest an dintr-un „circuit ludic” care poate fi parcurs pe bicicletă.

O nouă ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor, eveniment dedicat promovării artei contemporane, se va desfăşura în această noapte, implicând 41 de spaţii din Capitală. Între orele 19.00 şi 4.00 dimineaţa, amatorii de artă contemporană vor putea urmări diverse manifestări, de la expoziţii de pictură, fotografie sau artă video la performance-urile unor artişti sau concerte. Pentru prima dată în acest an, organizatorii pun la dispoziţia vizitatorilor 100 de biciclete (dotate cu sisteme de semnalizare de noapte) pentru a parcurge traseul dintre galerii. Cu această ocazie, va fi i­naugurat un spaţiu expoziţional nou, Pop-Up Gallery, unde în această noapte cinci ilustratori şi artişti urbani vor picta un zid de opt metri, făcând din aceasta un adevărat spectacol. Pentru amatorii de proiecţii va exista un eveniment special – Noaptea devoratorilor de Video Art – la Studio Arte. Centrul Cultural ArtSociety, care prezintă în această perioadă o expoziţie dedicată centenarului marelui pictor Ion Ţuculescu, îşi deschide, de asemenea, porţile la Noaptea Albă a Galeriilor. O serie de concerte va avea loc în Parcul I.C. Brătianu de lângă Muzeul Literaturii, dar şi la Centrul Naţional al Dansului, unde va cânta Stefanko Balkano cu trupa The Dolomites.

În parcurile Tineretului şi Carol, precum şi la intersecţia Olteniţei cu Brâncoveanu vor fi asamblate instalaţii artistice  realizate din deşeuri: copaci împodobiţi cu sticle de plastic viu colorate sau o omidă din cuburi comprimate, precum şi o „Poartă a Sărutului”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă