14.6 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCompromisul preţului mic

Compromisul preţului mic

Bătălia pentru clienţi se traduce în această perioadă în preţuri cât mai mici. Profitând de ideea de criză, clienţii cer însă imposibilul, iar dezvoltatorii imobiliari au fost forţaţi să găsească soluţia de mijloc: vând la preţuri mici, dar locuinţe neterminate.

Forţaţi să scoată profit din preţuri mici, dezvoltatorii au ajuns să vândă până şi case fără pereţi. Clientul primeşte astfel un spaţiu deschis pe care poate să îl compartimenteze cum vrea el.
„Am lansat în premieră conceptual  ‘do it yoursef’, care implică patru niveluri de finisare. Depinde de fiecare client cât de mult doreşte să se implice în finisarea casei pe care şi-a ales-o”, spune Florina Zăinescu, PR Specialist Impact.
Munceşti mai mult, plăteşti mai puţin! Pentru locuinţele care nu au nici pereţi, preţul poate fi mai mic cu 40% decât preţul final. Astfel, o garsonieră de 49 mp se vinde la 42.000 euro, un apartament cu două camere de 63 mp la 52.000 euro, iar unul cu trei camere şi 86 mp se vinde la 72.000 euro. Cu cât nivelul de finisare este mai mare, cu atât se scumpeşte apartamentul. Astfel, aceeaşi garsonieră, dar complet finisată costă 53.000 euro, apartamentul de două camere – 67.000 euro, iar cel de trei camere, 93.000 euro.  

Un efort în plus, un client în plus
Dezvoltatorilor imobiliari nu le este tocmai la îndemână să vândă locuinţe în stadii incipiente de finisare. Practic, pierd nişte bani, dar câştigă clienţi. „Nu este comod şi nici eficient. Noi  o facem pentru confortul clientului, care face ce doreşte şi ce îi place.”, declară Nicoleta Naiman, un alt dezvoltator imobiliar care vinde locuinţe la gri. Atenţie! Clientul poate să iasă în pierdere cu o asemenea mişcare. El poate cumpăra materialele la preţuri chiar mai mari, dacă nu ştie de unde să aleagă. Pierde discountul pe care dezvoltatorul imobiliar l-ar avea pentru că achiziţionează materiale en gros şi oricum plăteşte mâna de lucru. Şi totuşi, uneori, să cumperi o casă nefinisată este cea mai bună soluţie. „Dacă cumpărând-o înseamnă că mai munceşti câteva luni, dar ai casa ta  în care te simţi bine, confortabil şi sigur, merită răbdarea. Şi este mult mai bine decât să nu cumperi. Trebuie doar ca oamenii să fie conştienţi de acest efort de amenajare care durează mai mult şi care te poate consuma.”, declară Andrei Vasilescu, director de marketing la HRH Nord Construct. „Să nu cumperi o casă la gri  deşi ai bani, doar pentru că nu este finalizată, înseamnă că ai ales soluţia cea mai simplă, că ai ales să nu te implici, să nu forţezi puţin limitele…”, adaugă el. 

Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...
Ultima oră
Pe aceeași temă