18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăApartamente în cartierul german la 990 euro/mp + TVA

Apartamente în cartierul german la 990 euro/mp + TVA

Demarat în toamna anului 2006, cartierul german ­Residenz este ridicat în ­patru faze de construcţie, din care trei au fost deja ­livrate, ultimele 12 blocuri fiind în curs de dezvoltare.

Ansamblul Residenz s-a născut în urma unui „joint venture” între Ţiriac Imo­biliare şi dezvoltatorul LBBW Immobilien GmbH, o companie lider pe piaţa de real estate şi a construcţiilor din Germania, cu o cifră de afaceri de 600 milioane de euro. „Am dorit această asociere cu acest dezvoltator deoarece am vrut să beneficiem de know-how-ul şi experienţa extensivă în dezvoltarea de proiecte imobiliare ale unei echipe de profesionişti, pentru a aduce pe piaţa românească ­unităţi locative la standardele calităţii germane”, declară Raluca Rusu, Specialist Marketing ­Ţiriac Imo­biliare.
Proiectul a fost demarat în ­luna octombrie din 2006. Pri­mele trei etape ale cartierului Residenz au fost deja finalizate (aprilie şi august 2008, precum şi aprilie 2009), iar ultimele 12 blocuri sunt în curs de dez­voltare.

Ansamblul va cuprinde 489 de apartamente
Întins pe o suprafaţă de 68.230 mp, Residenz este amplasat la nord-vest de Bucureşti, în oraşul Chitila, la numai 10 km de Piaţa Victoriei. Poziţia complexului asigură un acces rapid în Capitală şi oferă un grad sporit de confort celor care doresc să ­evite aglomeraţia.
„Zona este una cu acces rapid în Bucureşti, dar care evită traficul oraşului. În plus, prin zonele verzi din împrejurimile şi interiorul proiectului am încercat să oferim un spaţiu deschis care să aducă confortul psihic al unui loc ­lipsit de aglomeraţie, poluare şi zgomot”, afirmă Raluca Rusu.
Ansamblul cuprinde 489 de apartamente, dispuse în 48 de clădiri cu trei, patru sau cinci etaje şi doar unul, două sau trei apartamente pe nivel pentru a conferi un grad sporit de confort şi intimitate rezidenţilor, precum şi pentru a asigura o densitate redusă pe metrul pătrat. Apartamentele au între două şi cinci camere şi sunt disponibile în 16 variante. Suprafeţele acestora pornesc de la 66 mp pentru două camere şi pot ajunge până la 185 mp pentru varianta de apartament exclusivist de tip penthouse. Datorită izolării termice eficiente a clădirilor, acestea au fost încadrate în urma certificării energetice în clasa A.
Apartamentele se predau complet finisate, fiecare având în dotarea standard parchet stratificat în living şi hol, parchet laminat în dormitoare, gresie şi faianţă în bucătărie şi baie, tâmplărie PVC, obiecte sanitare incluse în băi, aer condiţionat în living şi în dormitorul matrimonial, uşi de interior din lemn şi sistem de încălzire centralizat. „Am încercat să redefinim ideea apartamentului într-un stil modern, cu accent pe confort şi simplitate”, completează Raluca Rusu.
Ansamblul este înconjurat de o zonă verde, iar în cadrul ­acestuia se găsesc 320 locuri de parcare subterane şi peste 300 locuri de parcare exterioare pen­tru rezidenţi şi vizitatori, 478 spaţii de depozitare situate la subsol, grădiniţă privată, restaurant, patiserie, agenţii bancare, salon de înfrumuseţare, cabinet notarial, supermarket, piaţă agroalimentară, parc cu lac artificial, loc de joacă pentru copii şi fântână. Zona comercială din cadrul proiectului are suprafaţa totală de 2.200 mp.

Discounturi între 10 – 20% la mobilă
În prezent, în cadrul complexului locuiesc peste 150 de familii printre care şi câteva personalităţi din diferite domenii de activitate. „Majoritatea celor care au cumpărat sunt cu studii superioare, au venituri medii şi peste medie, provin din mediul urban şi sunt persoane care preferă siguranţa, calitatea şi aşteaptă un anumit nivel de confort”, spune Raluca Rusu.
La momentul actual, apartamentele pot fi achiziţionate cu un preţ de 990 euro/mp + TVA şi puteţi opta pentru mai multe soluţii financiare. Totodată, la achiziţia unui apartament în această perioadă veţi beneficia şi de o reducere cuprinsă între 10 – 20% la câteva magazine cunoscute de mobilă, unele asigurând servicii de transport şi montaj gratuit.

Cele mai citite

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...
Ultima oră
Pe aceeași temă