18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFiul familiei ucise în județul Satu Mare a fost reținut sub acuzația...

Fiul familiei ucise în județul Satu Mare a fost reținut sub acuzația de omor

Cel mai tânăr membru al familiei ucise în comuna Apa a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, suspectul urmând să fie prezentat miercuri judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a declarat procurorul Marius Iancu, citat de Agerpres.

"Parchetul Satu Mare a emis ordonanță de reținere pe numele lui Rentea Răvan Mircea, persoană pe care noi o suspectăm pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. S-a dispus și punerea în mișcare față de inculpatul Rentea Răzvan Mircea, astfel că astăzi, 29.11.2017, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare să facă o propunere de arestare pentru o perioadă de 30 de zile", a spus Iancu.

Potrivit acestuia, ordonanța de reținere a fost emisă după cercetările la fața locului, audierea unor martori și a rezultatului unor probe științifice.

"În baza probelor administrate până în prezent, declarațiilor martorilor, proceselor verbale de constatare, cercetările la fața locului, rezultatul unor probe științifice de la fața locului, ne-a făcut pe noi să emitem supoziția că inculpatul Rentea Răzvan Mircea este principalul suspect în cazul triplului asasinat din localitatea Apa. (…) Potrivit declarațiilor preliminare, acesta neagă săvârșirea faptelor", a mai spus procurorul Marius Iancu.

Bărbatul reținut, în vârstă de 33 de ani, este suspectat că vineri, 24 noiembrie, și-a ucis părinții — mama de 56 de ani, tatăl de 59 de ani, dar și bunica de 80 de ani, în propria locuință din comuna Apa.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă