18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăApartamente ultracentrale de la 1.200 euro/mp+TVA

Apartamente ultracentrale de la 1.200 euro/mp+TVA

Demarat în 2008, dar lansat oficial în 2010, Naţiunile Unite Residence este un proiect care aduce pe piaţă 43 de apartamente cu două, trei şi patru camere la un preţ care porneşte de la 1.200 euro/mp + TVA.

Compania Perfect Deal Invest, dezvoltatorul proiectului Naţiunile Unite Residence a demarat construcţia acestuia în 2008, lucrările fiind oprite pentru scurtă durată. Între timp, cofinanţarea proiectului a fost preluată de Leumi Bank, iar în 2009 lucrările de şantier au fost reluate. La începutul anului 2010, Naţiunile Unite Residence fost lansat oficial pe piaţă, fiind promovat şi pus la vânzare.
„Având în vedere că proiectul a fost construit într-o zonă ultracentrală, am dorit ca acesta să fie lansat pe piaţă în momentul în care este aproape finalizat, iar noii locatari să nu simtă ­niciun disconfort din cauza ­lucrărilor de şantier”, declară Laura Bereziţchei, Project ­Manager Naţiunile Unite Residence. La momentul actual, ­blocul se află la stadiul finisajelor interioare a spaţiilor comune, o parte din apartamente ­fiind deja finisate.

Proiectul va fi finalizat în vara acestui an
Majoritatea unităţilor se află la stadiul de „gri”, deoarece dezvoltatorul oferă posibilitatea achiziţionării acestora la acest stadiu de finisare. Conform ­reprezentanţilor ansamblului, recepţia lucrărilor se va face în vara acestui an, când blocul va fi finalizat 100%. Complexul rezidenţial este localizat în apro­piere de Piaţa Naţiunile Unite, mai exact la intersecţia străzilor Vânători cu Sf. Apostoli, la doar câteva minute de Piaţa Unirii, Parcul Izvor şi Cişmigiu. „Este o locaţie care beneficiază de toate facilităţile zonei centrale, în­cepând de la accesul uşor la ­mij­loacele de transport în comun, până la vecinătatea cu centre comerciale şi birouri, restaurante, şcoli, grădiniţe, farmacii, ­parcuri etc.”, afirmă Laura ­Bereziţchei.
Proiectul este alcătuit dintr-un imobil cu un regim de înălţime dispus pe două subsoluri, de­misol, parter şi şapte etaje (etajele şase şi şapte fiind retrase). Acesta cuprinde un total de 43 apartamente cu două, trei şi patru camere şi unităţi tip penthouse aflate la ultimele etaje ale blocului. Suprafeţele pornesc de la 58 mp construiţi pentru un apartament cu două camere şi pot ajunge până la 261 mp construiţi în cazul unui penthouse. Structura blocului a fost reali­zată din cadre din beton armat şi zidărie din cără­midă eficientă, exteriorul fiind termoizolat cu polistiren extrudat de 5 cm.
Compartimentările interioare s-au făcut din gips-carton cu izolaţie din vată minerală, având o dimensiune de 10 cm. Imobilul respectă standardele de proiectare şi construcţie astfel încât să reziste chiar şi la magnitudini de 8,5 grade.

Mai sunt disponibile 28 de apartamente
În afară de facilităţile oferite de zonă, dezvoltatorul imobilului pune la dispoziţia locatarilor un spaţiu de 40 mp la demisol unde va fi amenajată o sală de fitness, un spaţiu de relaxare de 200 mp aflat pe terasa blocului şi 38 locuri de parcare subterane. Preţul unui loc de parcare este de 20.000 euro + TVA. „Suntem în discuţii cu primăria de sector pentru amenajarea unor spaţii verzi şi a unor locuri de joacă aflate în imediata apropiere a blocului, care din păcate au fost abandonate de autorităţi. Este păcat să avem astfel de spaţii în centrul oraşului şi să nu putem beneficia de ele”, afirmă Laura Bereziţchei.
Din totalul de apartamente, până acum au fost vândute 35%, printre cele mai căutate fiind cele cu două camere cu supra­feţe mai mici. Preţurile diferă în funcţie de etaj. Astfel, pornesc de la 1.200 euro/mp + TVA pentru unităţile aflate la demisolul înalt şi ajung până la 2.000 ­euro/mp + TVA pentru penthouse-urile care se găsesc la etajele superioare ale imobilului.
Re­pre­zentanţii proiectului susţin că cei care au cumpărat până acum sunt persoane care îşi doresc în primul rând să ­locuiască ultracentral sau care lucrează în zonă, cu vârsta de peste 30 de ani şi care se încadrează în clasa de venituri mediu plus.

Cele mai citite

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă