22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportFC Bruges, declarată OFICIAL campioana Belgiei

FC Bruges, declarată OFICIAL campioana Belgiei

După patru amânări succesive, Adunarea generală a Pro League a luat vineri o serie de decizii în privinţa viitorului pe termen scurt al fotbalului profesionist belgian.

FC Bruges, care era pe primul loc înaintea ultimei etape din sezonul regulat, când a fost suspendată competiţia, a fost declarată campioană, iar Waasland-Beveren va evolua în eşalonul secund.

FC Bruges va fi prezentă în grupele Ligii Campionilor, iar echipa de pe locul 2, Gent, va juca în turul 3 preliminar al acestei competiţii.

Ocupanta locului 3, Charleroi, este calificată în grupele Europa League. Echipa de pe locul 4, Royal Antwerp, este calificată în turul 3 preliminar al Europa League. Standard Liege, formaţia de pe locul 5, va evolua în turul 2 preliminar al Europa League.

Royal Antwerp a anunţat joi că nu-i va prelungi contractul antrenorului român Ladislau Boloni.

Deocamdată nu este clar dacă finala Cupei Belgiei, FC Bruges – Antwerp, se va mai disputa. Dacă finala Cupei va avea loc totuşi înainte de 3 august şi va fi câştigată de Antwerp, această echipă va obţine calificarea în grupele Europa League în dauna lui Charleroi, care va juca atunci în turul 3 preliminar al acestei competiţii.

Viitorul sezon din Pro League va debuta pe 7 august cu 16 echipe. După 30 de etape, punctele vor fi înjumătăţite şi vor urma două play-off-uri, mai scurte decât cele disputate în stagiunile precedente. Primele patru clasate vor lupta pentru titlu şi calificarea în cupele europene, iar ocupantele locurilor 5-8 vor juca pentru ultimul bilet în Europa League.

Actualul format, cu două play-off-uri, dintre care unul pentru locurile 1-6, va reveni în sezonul 2021-2022.

Cele mai citite

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă