23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024

Muzica

"Arhitectul de muzica" revine la Arene
Pe 6 martie, de la ora 22.00, fanii muzicii electronice se vor putea bucura de prezenta unuia dintre cei mai cunoscuti DJ europeni, Paul van Dyk, care ii va astepta la Arenele Romane, intr-un cort incalzit. Artistul nominalizat la Grammy vine in Romania ca parte a turneului sau mondial "Paul van Dyk Volume World Tour", care l-a purtat prin tari ca Liban sau Ecuador. Faptul ca Romania este inclusa pe lista tarilor din turneu nu poate decat sa ne bucure, mai ales ca impreuna cu Grecia, Ucraina si Cehia suntem singurele tari din partea asta a Europei alese pentru concertele sale.  Probabil ca vizita pe care ne-a facut-o in 2006, la Sala Palatului, i-a lasat o impresie buna, dar se prea poate ca si The Mission, organizatia care ne-a adus in tara multe nume muzicale importante, sa fi avut ceva de spus. Anul acesta ei implinesc 10 ani de existenta, iar concertul lui Paul van Dyk va fi primul eveniment care ii sarbatoreste. In orice caz, comunitatea de fani ai muzicii electronice/tehno/trance din Romania este destul de mare si poate umple cu usurinta orice sala sau club in care concerteaza un DJ cunoscut. Paul van Dyk, care la 18 ani "a sarit gardul" in Berlinul de Vest, si-a inceput cariera la inceputul anilor ’90, ca un DJ necunoscut prin cluburile Berlinului. Diferite colaborari fructuoase l-au adus in atentia unei case de discuri, care i-a scos primul album, "45 RPM", in 1994. De atunci si pana acum au urmat alte 10 albume (dintre care 5 cu remixuri), plus foarte multe single-uri si multe colaborari cu cei mai buni artisti pe care ii are muzica electronica (si nu numai). In 2005, PvD, asa cum l-au poreclit fanii, a fost nominalizat la un premiu Grammy la categoria cel mai bun album dance/electronic pentru albumul sau "Reflections". Nominalizarea lui a marcat si prima data cand NARAS (un fel de Uniune a Artistilor si Compozitorilor de la noi) a recunoscut oficial categoria muzicii electronice. Recunoasterea internationala a lui Van Dyk a venit  odata cu multele premii castigate de acesta, printre care si cel de "Cel mai bun DJ international".
Pretul unui bilet pentru concertul de pe 6 martie este de 35 de lei, in avans, sau 50 lei, in seara evenimentului, iar biletele se pot achizitiona de pe bilete.ro sau direct de la clubul Studio Martin.

Evenimente

Concert a cappella la Sala Radio
Pe 8 martie, cei care vor sa se duca la un concert cu adevarat inedit sunt invitati sa dea o fuga pana la Sala Radio unde, de la ora 20.00, ii asteapta formatia italiana Neri Per Caso. Pana acum nimic iesit din comun, nu? Ei bine, Neri Per Caso inseamna sase baieti care canta doar din voce, adica a cappella, fara nici un fel de alt acompaniament. Ei fac asta de ceva timp, si au ajuns atat de cunoscuti, incat Alicia Keys i-a rugat insistent sa-i deschida turneul mondial "As I Am". Repertoriul baietilor consta atat in propriile lor melodii, premiate la Festivalul de la San Remo si cu diferite Discuri de Platina, cat si in adaptari a cappella dupa hituri internationale, arii de opera sau melodii de pe coloanele sonore ale filmelor. Pretul biletelor variaza intre 40 si 120 de lei si sunt puse in vanzare la magazinele Germanos, Librariile "Carturesti" si "Humanitas", precum si la Casa Salii Radio si la Sala Palatului.   

Calendar
5 martie
Karl Sav & Marty B
Petrecere de breakbeat romanesc si australian (ora 22.00, club Fabrica. Intrare 15 lei)

6 martie
Altar & Deliver the God
O seara de rock romanesc pur (ora 21.00, club Fabrica. Intrare 20 de lei)

Tudor Gheorghe
Anotimpurile mele: Iarna-Primavara 2010
(ora 19.00, Sala Palatului. Biletele variaza intre 60 si 120 de lei, si se gasesc la Sala Palatului sau online pe vreaubilet.ro)

7 martie
Gala Folk Om Bun
Participa Mircea Baniciu, Alexandru Andries, Ada Milea, Vasile Seicaru si multi altii (ora 19.00, Sala Palatului. Biletele se gasesc la Sala Palatului, Librariile Humanitas sau online pe eventim.ro, bilete.ro)

Cele mai citite

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...

Directorul de școală, demis când vrea primarul

Conform noului Regulament-Cadru, primarul și Consiliul local pot propune demiterea unui director de școală Începând cu anul școlar 2024-2025, directorii de școli pot fi demiși...
Ultima oră
Pe aceeași temă