26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialChirii de lux pentru functionarii Primariei Deva

Chirii de lux pentru functionarii Primariei Deva

» Desi detine suficiente spatii in proprietate, Primaria Deva a platit lunar, timp de un an, 10.000 de euro chirie pentru birouri de lux. La sfarsitul saptamanii trecute, primarul Mircia Muntean a incercat prelungirea contractului pe inca un an, dar consilierii locali au respins proiectul.

Primaria Deva detine in proprietate spatii de peste 1.300 de metri patrati, dar suprafata nu le-a parut indestulatoare alesilor locali, care s-au gandit sa mai ia in chirie cateva birouri de lux, pentru care achitau lunar 10.000 de euro. In plina criza, contractele de inchiriere au fost semnate anul trecut, unul pentru un spatiu de 288 de metri patrati, pe strada 1 Decembrie din Deva, pentru care s-a stabilit o chirie de 22,61 de euro/ mp, iar cel de-al doilea pe strada Avram Iancu, in suprafata totala de 190 de metri patrati, cu 18 euro pe metru patrat. In unul dintre imobile s-a mutat Serviciul de Evidenta a Populatiei, iar cel de-al doilea a primit destinatia de birouri pentru conducerea primariei si o parte din angajati.

 

In total, alesii locali din Deva au platit, timp de un an de zile, 10.000 de euro lunar pentru statutul de chirias de lux, iar edilii au vrut sa prelungeasca pentru inca un an contractul de inchiriere, desi au suficient spatiu disponibil in proprietate. De aceasta data insa, consilierii locali au votat impotriva proiectului initiat de primarul Mircia Muntean, iar principalul opozant a fost chiar viceprimarul Florin Oancea. Contractele de inchiriere aprig disputate in sedinta ordinara a Consiliului Local Deva au expirat vinerea trecuta. In aceste conditii, edilii-sefi si Serviciul de Evidenta a Populatiei vor reveni in spatiile proprii din cadrul Primariei Deva. Viceprimarul Florin Oancea a declarat ca "nu este posibil ca prietenii domnului primar sa incaseze in an de criza, in continuare, atat de multi bani de la administratia locala. Avem suficiente spatii in care sa ne mutam si noi, si cei de la Evidenta Populatiei".

Nu este pentru prima data cand administratia publica locala din Deva arunca banii contribuabililor pe fereastra larg deschisa. La inceputul anilor 1990, Primaria Deva a decis, alaturi de alte institutii, sa contribuie financiar la amenajarea unui palat administrativ care urma sa fie finantat de Consiliul Judetean Hunedoara, Prefectura, Primaria Deva si Directia Judeteana de Statistica. Lucrarile au fost atribuite unei firme apropiate de conducerea Consiliul Judetean Hunedoara din acea perioada, SC Condor SA, iar finantarea urma sa fie asigurata simultan, de fiecare institutie implicata. Lucrarile au inceput in 1994, dar au evoluat foarte greu din cauza ca institutiile publice nu au reusit sa aloce simultan banii necesari.

Dupa anul 2000 au mai alocat bani doar pentru conservarea imobilului, respectiv cinci miliarde de lei vechi anual, dar nici la ora actuala Palatul administrativ nu a mai fost finalizat. Fiecare dintre institutiile mentionate isi desfasoara activitatea tot in vechile spatii, iar intre timp cladirea nu mai pare sa fie atractiva pentru cei care si-au dorit-o cu ani in urma.

Cele mai citite

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...

Florin Tănase, surprins de rezultatul cu RFS: „Nu mă așteptam la un scor așa mare, dar e meritat”

FCSB a obținut o victorie clară cu 4-1 în fața letonilor de la RFS, în primul meci din faza grupelor Europa League, o performanță...

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă