18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialMedicii recomanda evitarea frigului

Medicii recomanda evitarea frigului

Alunitele trebuie protejate chiar si in perioada sezonului rece. Medicii spun ca folosirea cremelor cu factor de protectie ridicat in cazul persoanelor cu piele alba si foarte alba este benefica.

La Clinica de Dermato-Venerice de la Spitalul Clinic Judetean se prezinta des persoane cu alunite pentru consult. Dr. Gheorghe Nicola, seful clinicii, ne-a declarat ca in aceasta perioada persoanele care stau in lumina puternica, trebuie sa se protejeze. "Iarna, in conditii de zapada si soare, cand lumina este puternica, se impune folosirea de produse pentru fotoprotectie", a subliniat medicul. Persoanele cu alunite pe fata, care merg la munte pentru practicarea sporturilor de iarna, vor folosi creme cu factor de protectie inalt, in cazul in care pielea este alba.

 

Isi vor acoperi cu crema doar partea care este expusa la soare. si in aceasta perioada se vor prezenta la medic, o data la sase luni si chiar mai des daca sunt probleme. "In prezent, mai vin la control persoanele care au fost verificate anul trecut, in vara, in cadrul programului national gratuit", a adaugat dr. Nicola. Multe persoane cu alunite folosesc pe perioada sezonului rece produse de fotoprotectie cu care sa se protejeze pe zonele fotoexpuse. Anul trecut, cand s-au efectuat teste gratuite pentru cancerul de piele, unii constanteni au avut ghinionul de a primi vesti dintre cele mai proaste. O alunita care nu insemna nici un pericol pentru ei s-a dovedit a fi aducatoare de cancer de piele.

 

De la acel consult, oamenii s-au prezentat periodic la medic, iar acum, au scapat de probleme. "Acele cazuri s-au rezolvat prin excizie chirurgicala. Formatiunile tumorale au fost indepartate prin interventie chirurgicala", a explicat seful Clinicii de Dermato-Venerice, dr. Nicola. Specialistul recomanda persoanelor cu pielea alba si foarte alba sa foloseasca creme cu factor de protectie pentru ca altfel exista posibilitatea ca alunitele sa se transforme in formatiuni cu un risc crescut de cancer.

» Sapte persoane au fost diagnosticate la Clinica de Dermato-Venerice, anul trecut, in cadrul programului national gratuit, cu cancer de piele.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă