18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAdapost de iarna pentru oamenii strazii

Adapost de iarna pentru oamenii strazii

15 oameni ai strazii ajunsi la Spitalul Judetean Constanta pentru a se adaposti vor fi mutati intr-un spatiu amenajat recent pentru astfel de cazuri.

Medicii de la Urgenta Spitalului Judetean pot rasufla usurati. S-a gasit o solutie pentru ca oamenii strazii sa nu mai aglomereze sectia si sa le streseze pe asistente cu mofturi legate de conditiile de cazare sau de masa. Zilele trecute, cadrele medicale se plangeau de faptul ca falsii pacienti stramba din nas atunci cand primesc mancare, avand diferite pretentii. "Intr-o zi au primit lapte, iar a doua zi, cand le-am dat ceai, au spus ca ei nu beau, ca vor tot lapte", a precizat o asistenta. Acestia vor fi mutati pe perioada sezonului rece intr-un spatiu destinat cazurilor sociale. Asociatia Fair Play va fi casa pentru oamenii strazii pentru o buna perioada de timp. La Unitatea de Primire Urgente erau ieri 15 cazuri sociale, care urmau a fi transportate la noua locatie. Dintre cazurile ajunse la spital au fost persoane cu hipotermi, etilism acut si cazuti in strada.

 

Managerul Spitalului Clinic Judetean, dr. Danut Capatana, a declarat ca este necesar un efort comun al tuturor autoritatilor implicate pentru permanentizarea situatiei. "Solutia este foarte buna, insa avem nevoie de masuri pentru permanentizare, ne trebuie solutii pe termen lung", a precizat dr. Capatana. Problema oamenilor strazii care se adapostesc in spital dateaza de ceva vreme, mai tot timpul Urgenta fiind aglomerata de astfel de cazuri. In unele situatii intervine Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, care incearca sa gaseasca solutii pentru mutarea boschetarilor din Urgenta. In perioada sezonului rece, acestia vin mai mult ca sa se incalzeasca si sa manance si nu reprezinta urgente medicale. La nivelul judetului Constanta nu exista nici un adapost destinat exclusiv acestei categorii sociale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă