15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialConcerte si expozitii

Concerte si expozitii

"Liliacul" vine de Revelion
Maratonul Operei inseamna spectacolul "Liliacul" de Johann Strauss, tombola de Anul Nou, masa festiva si alte surprize. Opera Nationala continua traditia organizarii unei seri speciale in noaptea de Anul Nou. Iubitorii muzicii clasice se vor bucura de o reprezentatie a "Liliacul-lui", de Joproductie (scenografie si regie) a celebrului teatru Covent Garden, desfasurat sub conducerea muzicala a dirijorului Vlad Conta. Invitatul special al spectacolului este tenorul Alfredo Pascu, in rolul Eisenstein. Alaturi de el vor evolua si alti artisti indragiti precum Paul Basacopol in rolul Franck, Ionut Pascu in Falke, Mihaela Stanciu in Adela, dar si artisti debutanti. Balerinele Monica Petrica si Bianca Stoicheciu vor fi si ele in aceasta seara magica alaturi de cei care aleg Opera Nationala. Pentru participantii la aceasta seara unica, organizatorii au pregatit nenumarate surprize. Aceia dintre spectatori care vor alege sa ramana la seara de Revelion, o seara cu fast, asa cum numai la Opera se poate, vor avea prilejul sa petreaca ore de neuitat. Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti si pe siteul www.bilet.ro. Pachetul de Revelion include: masa festiva (490 lei), tombola (15 lei) si pretul biletului la spectacol, fixat in functie de categoria aleasa. Detalii pot fi obtinute la telefon 021.310.26.61.

Concerte
CAFEA CU AROMA DE JAZZ

Solist: Valentin Humita
CAFEPEDIA: Sediul din Piata Alba Iulia nr. 2 – in fiecare luni, 19.00 – 22.00; Sediul din Str. Pictor Verona nr. 2 – in fiecare marti si sediul din Bd. Elisabeta nr. 11 – 13, in fiecare miercuri.

ORCHESTRA MEDICILOR
Dirijor: Iosif Ion Prunner.
In program: Schubert, J. Strauss, Brahms, Dvorak.
ATENEUL ROMÂN – Sala Mare (Str. Franklin nr. 1, tel. 021.315.68.75), duminica, 27 decembrie, ora 19.00. Pret bilet: 16 – 40 lei.

ORCHESTRA SIMFONICA SI CORUL FILARMONICII "GEORGE ENESCU"
Dirijor: Octav Callea.
Solisti: Mihaela Ispan, Marius Bolos, Viorel Munteanu.
In program: Haendel – Goettingen Te Deum; Vivaldi – Gloria; Colinde romanesti.
ATENEUL ROMÂN – Sala Mare (Str. Franklin nr. 1, tel. 021.315.68.75), joi, 24 decembrie, ora 19.00. Pret bilet: 16 – 40 lei.­

 

SPECTACOLE
IL BARBIERE DI SIVIGLIA
(foto 2)
Dirijor: Ciprian Teodorascu.
Solisti: Bogdan MIhai, Stefan Schuller, Oana Andra, Iordache Basalic, Horia Sandu, Vasile Chitoiu, Ionut Gavrila.
OPERA NATIONALA BUCURESTI (Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 70-72, tel. tel. 021.314.69.80), duminica, 27 decembrie, ora 18.30. Pret bilet: 7,42 – 63,60 lei.

Expozitii
STILURI SIMBOLURI TEHNICI

Expun artistii Ioana Avram, Miruna Budisteanu, Maria Constantinescu,  Andrei  Efremov, Sara Einik, Marcela Gulceag, Teodor Hrib, Giovanna Del Magro, Elena Murariu, Silviu Oravitzan, Romulus Popescu, Mirella Spinella, Calin Stegerean, Cristina Tautu, Floarea Tutuianu, Aurel Vlad, Elena Vlad.
INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURA "Vito Grasso" (Aleea Alexandru nr. 41). Expozitia este deschisa pana pe 15 ianuarie 2010. Intrarea libera.

NODURI ITALIENE
Vestimentatie. Organizata cu ocazia implinirii a 130 de ani de relatii diplomatice italo-romane, expozitia prezinta 150 de cravate, 10 costume barbatesti din diferite epoci si o bogata documentatie explicativa ce ilustreaza evolutia cravatei in cadrul modelor vestimentare, de la esarfa innodata din secolul al XVII-lea pana in zilele noastre.
MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMÂNIEI (Calea Victoriei nr. 49-53, tel. 021.314.81.19). Expozitia este deschisa pana pe 10 ianuarie 2010, programul de vizitare fiind miercuri-duminica de la 10.00 la 18.00. Gratuit, prima miercuri din luna.
 
GRADINI PIERDUTE
Proiect urban. Proiectul, al carui autor cultural este dr. arh. Cerasella Craciun, se inscrie in cercetarile aplicate in domeniul urban, istoric si peisajistic.
Exemplele de gradini cercetate si prezentate au fost alese pentru ca sunt reprezentative pentru tipologii diferite: gradina simbol, reprezentativa, publica/semipublica/particulara, monastica sau de loisir si divertisment.  
GALERIA "OCTAV DOICESCU" (Calea Victoriei nr. 126). Expozitia este deschisa pana pe 12 ianuarie 2010.

CALATORIE IN BRETANIA (foto 3)
Arta plastica. Expozitia cuprinde peste 200 de lucrari de arta plastica si decorativa create de artisti francezi si romani, alaturi de obiecte de arta populara, costume somptuos brodate, piese de mobilier traditional, afise si stampe. Este structurata pe patru teme principale: orasul medieval, casa si interioarele, marea, costumele si sarbatorile traditionale.
MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMÂNIEI (Calea Victoriei nr. 49-53, tel. 021.314.81.19). Expozitia este deschisa pana pe 10 ianuarie 2010.

Cele mai citite

Scăderea cotațiilor la grâu persistă, în ciuda reducerii dobânzii de către Fed și a cererii slabe din Europa

Cotațiile la grâu au înregistrat o scădere recentă, influențată de cererea slabă din Europa și de condițiile meteo favorabile în SUA, care au eclipsat...

Comisia Europeană va ajuta cu 10 miliarde de euro țările afectate de inundațiile recente

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă