19.2 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialSportivii constanteni, printre cei mai buni din tara

Sportivii constanteni, printre cei mai buni din tara

»  Clubul constantean CS Farul a obtinut cele mai bune performante dintre cluburile bugetare din Romania.
»  La final de an, reprezentantii sai se declara multumiti de activitatea din 2009 si se asteapta la un an mai bun.
»  Incertitudinea de pe scena politica arunca o urma de indoiala asupra viitorului clubului in varsta de 50 de ani.

La fiecare final de an, cele mai semnificative cluburi sportive isi prezinta bilantul si obiectivele indeplinite. Unul dintre acestea este Clubul Sportiv Farul Constanta, o structura ce se afla in fruntea sportului nu numai din Constanta, ci si din Romania. Condus de fostul mare atlet Ilie Floroiu, clubul a reusit si in 2009 sa se eschiveze de la problemele legate de criza si sa reuseasca performante notabile atat pe plan intern, cat si international.

La intalnirea de final de an, toti conducatorii clubului impreuna cu partenerii au laudat performantele reusite in anul ce urmeaza a se incheia in curand. Chiar daca este un domeniu al miscarii si performantei, criza financiara a fost mentionata in mai toate discursurile celor prezenti, iar presedintele Ilie Floroiu chiar a inceput cu acest lucru. "Fara indoiala, 2009 a fost un an de criza. Cu toate acestea putem spune ca a fost un an reusit din punct de vedere sportiv. Am avut rezultate bune spre foarte bune. Ma bucura faptul ca am incheiat fara nici un fel de datorii fata de sportivi, antrenori sau parteneri", a spus Floroiu, care a tinut sa multumeasca si colaboratorilor. "In primul rand, trebuie sa multumesc sportivilor si antrenorilor pentru ca ei sunt adevaratii actori in activitatea noastra, noi suntem doar niste oameni in umbra care le netezim drumul catre medalii.

 

Totodata, trebuie sa le multumesc autoritatilor locale si colaboratorilor: Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", celor de la Palatul Copiilor si celor de la Clubul Sportiv scolar Nr. 1. Cu siguranta, performantele noastre au mare legatura si cu excelenta colaborare dintre aceste institutii", a mai precizat Floroiu, care, despre anul viitor, a spus: "Nu stiu ce sa imi doresc de la 2010. Vreau sa ramanem unul din pilonii de baza ai sportului romanesc, desi sunt sigur ca ne va fi foarte greu. Cu siguranta, anul viitor vom fi nevoiti sa facem sport in conditii mai grele, pentru ca nu sunt bani, iar situatia politica incerta ne face sa credem ca, din punct de vedere financiar, 2010 chiar va fi un an de criza. Noi insa ne ghidam dupa motto-ul «Da-i inainte cu tupeu!» si sunt sigur ca intr-un fel sau altul vom gasi fondurile necesare pentru a reusi macar aceleasi performante ca in acest an".

Directorul DSJ, Elena Francu, a declarat: "Avem un final de an foarte greu, dar bun, pentru ca suntem din nou cei mai buni dintre cei multi, chiar daca performantele sunt mai slabe decat cele de anul trecut". La finalul intalnirii de ieri s-a facut o trecere in revista a celor mai bune performante reusite de sportivii de la CS Farul. Acestia au reusit sa cucereasca 382 de medalii la competitiile interne si 66 la cele internationale, ceea ce face din CS Farul cel mai bun club sportiv bugetar dintre cele 42 existente in Romania.

» 127 de medalii de aur
si in 2009 sportivii de la CS Farul au dominat intrecerile interne. Acestia au adus pe litoral 127 de medalii de aur si tot atatea de argint, iar medaliile de bronz au fost cu una mai multe. Tinand socoteala de toate categoriile de varsta, seniori, tineret si juniori, cea mai buna sectie a CS Farul este cea de natatie care a adus 112 medalii. Pe locul urmator este sectia de atletism (70 de medalii), iar podiumul este completat de navomodelisti, care au obtinut 40 de medalii. Pe plan international, CS Farul nu a mai punctat la fel de bine ca in anii precedenti, dar performantele nu au lipsit. La Campionatele Mondiale s-au obtinut doar doua medalii, una de argint si una de bronz, ambele la seniori. La Europene s-au obtinut insa 34 de medalii, 12 de aur, opt de argint si 14 de bronz. Principala "sursa" de metal pretios pe plan european a fost sectia de gimnastica aerobica.

» Clasamentul celor mai valorosi sportivi
 Evident, la final de an nu se putea ignora un clasament al celor mai buni sportivi ai clubului. Astfel, oficialii gruparii de la malul marii au desemnat-o drept cea mai buna sportiva pe canotoarea Diana Bursuc, vicecampioana mondiala si campioana europeana in barca de 8 plus 1 a Romaniei. Pe locul doi s-au clasat la egalitate atleta Nicoleta Grasu si Mavrodinenanu Valentin, de la gimnastica aerobica, iar podiumul a fost completat de Eliza Samara, jucatoare de tenis de masa. La tineret si juniori s-a facut un clasament unic, iar acesta arata astfel:
1. Andreea Ograzeanu (atletism)/ Cristina Hirici si Ana Maria Sebe (tenis de masa);
2. Cristina Bujin (atletism)/ Dinca Andreea si Loredana Eremia (gimnastica aerobica);
3. Cosmin Kortyan (scrima).

Cele mai citite

Numărul de joburi remote a scăzut sub 5% din totalul ofertelor de pe piață. Regula a devenit un beneficiu

Numărul joburilor remote nou apărute pe piața muncii din România a scăzut semnificativ, conform unei analize realizate de platforma de recrutare eJobs.ro. După ce în...

SUA dezaprobă decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU

Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU. Decizia are legătură cu...

Orașul din România care vinde nămolul provenit din epurarea apei menajere pentru a fi folosit în agricultură

Utilizarea nămolului provenit din epurarea apei menajere în agricultură reprezintă o soluție sustenabilă și inovatoare pentru valorificarea deșeurilor rezultate din tratarea apei, consideră reprezentanții...
Ultima oră
Pe aceeași temă