20.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒEconomieLa Galaศ›i se construieศ™te o supernavฤƒ de dragaj รฎn Marea Nordului

La Galaศ›i se construieศ™te o supernavฤƒ de dragaj รฎn Marea Nordului

Nava construitฤƒ pentru compania CEMEX UK Marine Limited din Marea Britanie va extrage pietriศ™ ศ™i nisip de la adâncimi mari, de pânฤƒ la 55 de metri, în condiศ›iile specifice Mฤƒrii Nordului. În general, dragajele se efectueazฤƒ pentru asigurarea adâncimilor de navigaศ›ie pe fluvii, canale ศ™i în danele porturilor, pentru navigaศ›ia maritimฤƒ fiind asigurate adâncimi de 25 picioare, adicฤƒ 7,2 metri, cu mult mai puศ›in decât adâncimile pentru care este proiectatฤƒ noua navฤƒ.

 Capacitate de 7.000 tone

 Grupul Damen a anunศ›at cฤƒ în decembrie a fost semnat la Southampton, cu reprezentanศ›ii firmei CEMEX UK Marine Limited din Marea Britanie, contractul pentru construirea primei nave de dragaj de tipul MAD 3.500 pentru efectuarea de dragaje în Marea Nordului. Nava care va fi construitฤƒ la ศ˜antierul Naval Damen din Galaศ›i va extrage nisip ศ™i pietriศ™ de la adâncimi foarte mari, în condiศ›iile dificile din Marea Nordului.

Lungimea totalฤƒ a navei este de 103,5 metri, iar capacitatea este de 7.000 tone, cu încฤƒrcฤƒtura maximฤƒ la bord instalaศ›iile de propulsie putând asigura o vitezฤƒ de aproximativ 12 noduri. În comparaศ›ie cu nava de dragaj „Sand Heron“, cu care CEMEX UK lucreazฤƒ în prezent în Marea Nordului, Marine Aggregate Dredger aduce o suplimentare cu 25% a cantitฤƒศ›ilor de nisip ศ™i pietriศ™ care pot fi livrate per cฤƒlฤƒtorie.

Nava va fi clasificatฤƒ Lloyd’s Register ECO. Instalaศ›iile navei sunt proiectate astfel încât sฤƒ fie uศ™or de întreศ›inut, pentru a fi obศ›inutฤƒ o maximizare a timpului de exploatare. Construcศ›ia modularฤƒ a sistemelor de dragare proiectate ศ™i construite la Damen face ca piesele uzate sฤƒ fie înlocuite cu uศ™urinศ›ฤƒ.

 Design ultramodern

Cu prilejul semnฤƒrii contractului, reprezentanศ›ii Damen Group ศ™i ai companiei din Marea Britanie au subliniat performanศ›ele tehnice ale navei construite la Galaศ›i. „La Damen suntem întotdeauna bucuroศ™i sฤƒ abordฤƒm o provocare, iar aceastฤƒ navฤƒ, care include un numฤƒr de caracteristici care nu au mai fost realizate niciodatฤƒ pânฤƒ acum, este un bun exemplu al acestui lucru. Suntem încrezฤƒtori cฤƒ MAD are toate atributele necesare pentru a aduce flota de dragare la zi ศ™i în viitor. Aศ™teptฤƒm cu nerฤƒbdare sฤƒ vedem prima MAD în acศ›iune la sfârศ™itul anului 2019“, a declarat directorul regional de vânzฤƒri Damen, Frank de Lange. Cu peste 3.000 de angajaศ›i, CEMEX UK Marine Limited din Marea Britanie este unul dintre liderii industriei europene a materialelor de construcศ›ii, livrând ciment, beton, pietriศ™, nisip ศ™i alte materiale de construcศ›ii. Laurence Dagley, director CEMEX UK Marine, a explicat cฤƒ în privinศ›a noului proiect MAD 3500 grupul Damen a rฤƒspuns pozitiv tuturor cerinศ›elor ศ™i provocฤƒrilor solicitate. „Vrem un design de ultimฤƒ orฤƒ, ceva pentru secolul 21, cu toate standardele de siguranศ›ฤƒ ศ™i eficienศ›ฤƒ. Damen a acceptat provocฤƒrile pe care le-am prezentat, oferind un design robust, dar inovator, care demonstreazฤƒ experienศ›a combinatฤƒ ศ™i ingeniozitatea echipelor noastre“, a spus reprezentantul firmei britanice.    

Cele mai citite

O nouฤƒ demitere รฎn Superliga: Al treilea antrenor pleacฤƒ รฎn douฤƒ zile. Cine va prelua echipa

Sepsi renunศ›ฤƒ la Bernd Storck dupฤƒ un รฎnceput dezastruos de sezon Clubul Sepsi OSK a decis sฤƒ se despartฤƒ de antrenorul Bernd Storck, dupฤƒ o...

Taxฤƒ pentru Fontana di Trevi. Italia รฎncearcฤƒ sฤƒ combatฤƒ turismul excesiv

Autoritฤƒศ›ile din Roma iau รฎn considerare introducerea unui sistem de bilete pentru vizitatorii Fontana di Trevi, una dintre cele mai faimoase atracศ›ii turistice din...

O nouฤƒ demitere รฎn Superliga: Al treilea antrenor pleacฤƒ รฎn douฤƒ zile. Cine va prelua echipa

Sepsi renunศ›ฤƒ la Bernd Storck dupฤƒ un รฎnceput dezastruos de sezon Clubul Sepsi OSK a decis sฤƒ se despartฤƒ de antrenorul Bernd Storck, dupฤƒ o...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ