23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalPanică în Portugalia. Școli închise în urma unui seism

Panică în Portugalia. Școli închise în urma unui seism

Nu au fost raportate victime, persoane accidentate şi pagube majore la nivelul infrastructurii. Presa portugheză a anunţat că unele dintre comunităţile locale au rămas fără electricitate.

Profesorii şi elevii au fost trimişi acasă ca măsură de precauţie, a declarat purtătorul de cuvânt al acelei şcoli pentru agenţia de presă portugheză Lusa News.

Seismul a avut loc la ora locală 11.51 (13.51 ora României, n.r.). Epicentrul a fost plasat la 6 kilometri nord de Arraiolos, un oraş aflat la o distanţă de 130 de kilometri faţă de Lisabona.

După cutremur au avut loc şase replici cu magnitudini care au variat între 1,3 şi 2,5 grade pe scara Richter, a anunţat Institutul Portughez pentru Mări şi Atmosferă (IPMA).

Un seism cu magnitudinea de 4,9 este considerat “uşor”, în timp ce un cutremur cu magnitudinea de 5 este considerat “moderat”.

În 1755, un cutremur cu o magnitudine cuprinsă între 8 şi 9 a distrus complet Lisabona. Potrivit experţilor, regiunea rămâne vulnerabilă în faţa riscului seismic, AGERPRES.

Cele mai citite

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă