17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFarmaciile, luate cu asalt

Farmaciile, luate cu asalt

» De teama sa nu se imbolnaveasca de gripa porcina, oamenii cumpara tot felul de medicamente, fara a consulta medicul de familie.
» Reprezentantii farmacistilor spun ca va creste consumul de medicamente pentru raceala si gripa de saptamana viitoare, cand temperaturile vor scadea.

Gripa porcina a bagat spaima in constanteni, care la cel mai mic semn de boala se indoapa cu fel de fel de medicamente, fara a consulta medicul. Farmaciile sunt luate cu asalt in fiecare zi de persoane care se tem sa nu aiba gripa A/H1N1. "Am avut persoane care au cerut siropuri pentru racea-la, spunand ca au colegi raciti si le este teama sa nu aiba gripa porcina. Vroiau sa le recomandam noi, pentru ca nu fusesera la medicul de familie in prealabil", a precizat o farmacista. si mastile sunt la mare cautare in aceasta perioada. La farmacia de la Casa de Cultura, o femeie a cumparat 40 de masti. "Le-am luat pentru la munca. Ne este teama sa nu ne imbolnavim de la colegii gripati. Mai bine sa prevenim. Desi s-au scumpit mult, preferam sa nu ne uitam la bani si sa ne protejam", a declarat femeia, care a dat doi lei pe o masca. Reprezentantii Colegiului Farmacistilor Constanta au precizat ca cele mai vandute medicamente sunt Coldrex, Fervex si Panadol.

 

Se asteapta o crestere a consumului de medicamente pentru raceala si gripa de saptamana viitoare, cand se anunta temperaturi scazute. "La nivelul judetului s-a simtit o crestere a consumului de medicamente, insa nu foarte mare. De saptamana viitoare, cand se anunta ca va incepe vajul, ne asteptam sa creasca considerabil consumul de medicamente pentru raceala si gripa", a declarat Vasile Rizea, presedintele Colegiului Farmacistilor Constanta. Medicamentele care se vand la fel de bine in orice perioada a anului sunt cele pentru bolile cronice. In aceasta perioada, medicii de familie au prescris retete pe doua luni, deoarece in decembrie multi dintre ei se vor afla in concedii. Dupa o perioada de doua-trei luni in care Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate nu a primit facturi pentru diabet, acum a acceptat sa primeasca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă