Îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului și arta actorului, Antoaneta Cojocaru construiește un spectacol puternic, ce traduce într-o manieră contemporană marile teme existențiale dezbătute în opera lui Shakespeare: dragostea, relația cu autoritatea, familia, moartea, renașterea.
Un Hamlet cu trăiri intense și diverse, ce sălășluiește fără îndoială în sufletul fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă, statut social, pasiuni și interese. 22 de actori, de la actori cu experiență implicați în fenomenul teatral actual la cei mai valoroși studenți la UNATC, cât și profesioniști din alte domenii de activitate își pun în “Hamlet și noi” harul în slujba teatrului, “al cărui rost dintru începuturi și până acum a fost și este să îi țină lumii oglinda în față” (W. Shakespeare). Evoluția fiecărui personaj în parte, de la începutul spectacolului și până la final, se transmite din spațiul numit convențional “scenă” în cealaltă parte – a publicului, sub forma unei legături emoționale puternice.
„Mereu am sperat într-o lume mai bună și în schimbare. Acest demers artistic, ce are în spate o lume nouă, este cel mai aproape de aceste năzuințe. Cred cu tărie că trebuie să sădim ceva în societate, în special când nu ne este comod să o facem. Și mai cred că arta trebuie prețuită în societatea contemporană la valoarea ei: inestimabilă. Mulțumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ în acest demers”, spune Antoaneta Cojocaru despre acest proiect al Laboratorului de Artă, o organizație nonguvernamentală tânără care are ca scop promovarea inițiativelor artistice din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatură, film, design și alte arii artistice conexe.
Spectacolul poate fi văzut joi, 25 ianuarie, ora 19.00, la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu“.