Actualul ascensor al unitatii saniatare nu poate raspunde tuturor necesitatilor unitatii medicale. Targile sunt deseori carate pe scari, iar bolnavii sau apartinatorii acestora prefera de multe ori sa urce tot pe jos.
Liftul Spitalului Clinic de Boli Infectioase dateaza din anul 1938. Din cauza uzurii si a trecerii timpului, acesta nu poate face fata tuturor solicitarilor. Directorul unitatii, dr. Stela Halichidis, a declarat ca Primaria a renovat spitalul, insa dupa finalizarea lucrarilor de renovare si reparatii s-au terminat banii si au ramas fara lift. "Casa liftului este deja construita", a precizat aceasta, spunand ca un al doilea ascensor le-ar fi asigurat circuitele optime de functionare, astfel incat sa poata izola bolile infectioase de celelalte netransmisibile. "Liftul ne-ar scoate din belea si nu ar costa decat in jur de 40.000 de euro. In acest fel, nu am mai fi nevoiti sa caram targile pe scari", a completat managerul. Acesta a mai spus ca in momentul de fata le este foarte greu sa se descurce cu un singur ascensor.
Mai mult decat atat, cand au venit cei de la revizie, pentru verificarea periodica a lifturilor, au spus ca "e cel mai vechi lift din sud-estul Europei". Cu toate ca lucrarile la casa liftului sunt finalizate de acum doi ani, montarea acestuia nu s-a mai facut din varii motive. Acesta este si motivul pentru care reprezentantii Spitalului Clinic de Boli Infectioase se chinuiesc sa atraga fonduri pentru amenajarea si punerea in functiune a liftului. In plus, punerea in functiune a acestui ascensor ar ajuta unitatea sanitara sa le ofere bolnavilor, cat si personalului medical servicii de calitate superioara.