17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSupermarketurile, luate la puricat de Protectia Consumatorului

Supermarketurile, luate la puricat de Protectia Consumatorului

In urma unor sesizari privind practicile comerciale incorecte, comisarii de la Protectia Consumatorilor au verificat unitatile alimentare din judet.

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor deruleaza mai multe actiuni de control in aceasta perioada. Una dintre ele face referire la respectarea informatiilor corecte oferite consumatorilor in supermarketuri. "Am avut mai multe reclamatii de la persoane care, aflandu-se la cumparaturi, au gasit, la un produs, preturi diferite la raft si la casa de marcat. S-a intamplat in mai multe supermarketuri, motiv pentru care am initiat actiunea de control", a subliniat Dionisie Culetu, director coordonator adjunct al CJPC.
Pentru informarea gresita a populatiei si practici comerciale incorecte, administratorii supermarketurilor au primit sanctiuni de pana la 10.000 de lei. In aceasta perioada, comisarii verifica si produsele de panificatie, dar si cele distribuite gratuit elevilor prin programul national. "In ce priveste laptele si cornul, luam permanent legatura cu scolile sa vedem daca produsele ajung in regula la elevi. In caz ca sunt probleme, mergem mai departe, prin verificari la producatori sau distribuitori", a adaugat Culetu. Decizia verificarii produselor oferite elevilor prin programul national a fost luata ca urmare a incidentului in care mai multi elevi din Tuzla au ajuns pe paturile spitalului, dupa ce au prezentat simptome de toxiinfectie alimentara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă