19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalAutoritatea lui Donald Trump în privința Coreei de Nord, contestată de unii...

Autoritatea lui Donald Trump în privința Coreei de Nord, contestată de unii democrați

“Ca mulţi alţii, suntem profund preocupaţi de potenţialele consecinţe ale unui atac militar preventiv asupra Coreei de Nord şi de riscurile de erori şi represalii”, afirmă cei 18 senatori în scrisoarea adresată luni preşedintelui.

“Mai mult, fără autorizarea Congresului, un astfel de atac ar fi lipsit de o bază constituţională sau autoritate legală”, susţin ei.

“Ar fi un risc uriaş să se creadă că un atac preventiv limitat nu ar primi un răspuns puternic din partea lui Kim Jong-un şi nici SUA, nici aliaţii noştri nu ar trebui să facă acest pas cu prea multă uşurinţă”, menţionează semnatarii, în frunte cu senatorul de New Mexico, Martin Heinrich.

Scrisoarea apare în contextul informaţiilor din ultimele luni în sensul că administraţia Trump are în vedere lansarea de atacuri pentru a contracara programul nuclear al Phenianului.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...
Ultima oră
Pe aceeași temă