25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalSUA, schimbă abordarea faţă de Coreea de Nord

SUA, schimbă abordarea faţă de Coreea de Nord

Oficiali din cadrul Administraţiei Trump au modificat abordarea tactică faţă de Coreea de Nord, după o serie de consultări interne care au avut loc în ultimele săptămâni, apropiindu-se de linia politică a Coreei de Sud şi semnalând posibilitatea unor discuţii preliminare cu regimul din Coreea de Nord.

“Noul accent pe ceea ce unii experţi numesc «discuţii despre viitoare negocieri» reprezintă o schimbare de abordare comparativ cu anul trecut, atunci când Statele Unite insistau ca regimul din Coreea de Nord să asume angajamentul renunţării la armele nucleare înainte de începerea oricăror negocieri”, observă editorialiştii Michael R. Gordon şi Felicia Schwartz într-un articol publicat în cotidianul The Wall Street Journal.

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a semnalat luni în cel mai clar mod evoluţia poziţiei SUA. “Într-adevăr trebuie să avem unele discuţii înaintea oricăror negocieri, pentru a stabili dacă părţile sunt cu adevărat dispuse să se implice într-un proces semnificativ”, a declarat Rex Tillerson în cursul unei vizite în Egipt.

Cele mai citite

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă