16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialParcaj subteran la Piata Charles de Gaulle

Parcaj subteran la Piata Charles de Gaulle

Proiectul referitor la construirea parcajului subteran si a pasajului pietonal cu spatii comerciale din zona Pietei Charles de Gaulle se afla in dezbatere publica, pana pe data de 5 august, pe site-ul Primariei Capitalei (www.pmb.ro). Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost realizat pentru o suprafata de peste 31.000 metri patrati, iar zona reglementata prin documentatie reprezinta nodul de circulatie al unor artere importante: Bd. Aviatorilor, Calea Dorobantilor, Bd. Constantin Prezan si Bd. Primaverii. Potrivit proiectului, parcajul subteran va avea 831 de locuri, fiind construit pe trei niveluri.

Acest proiect face parte dintr-un pachet de opt parcari subterane ce vor fi realizate in mai multe zone din Capitala: Gara de Nord, Piata Presei Libere, Piata Walter Maracineanu, Piata Alba Iulia, Piata Dorobanti, strada Edgar Quinet, Piata Charles de Gaulle si Piata Revolutiei-Ateneul Roman. In total, cele opt parcari vor asigura aproximativ 7.300 de locuri pentru soferii care nu au unde sa-si lase masinile. Parcarile urmeaza sa fie construite in parteneriat public-privat, municipalitatea punand la dispozitia investitorilor terenurile, iar acestia – banii (aproximativ 420 milioane euro).

Investitorii vor exploata parcarile timp de 49 de ani, iar municipalitatea va primi un procent din incasari. Zonele in care se vor construi parcari au fost stabilite prin "Strategia de parcare si servicii de consultanta pentru parteneriatul public-privat in Bucuresti", studiu finantat de guvernul Spaniei. Studiul, care a costat 600.000 euro, arata necesitatea construirii a 9.000 locuri de parcare pe an in Bucuresti, iar pentru descongestionarea orasului ar fi nevoie de 30.000 noi locuri de parcare pana in 2010.

» Pret de constructie
Construirea unui loc de parcare va costa intre 29.000 si 96.000 euro, potrivit unui anunt de licitatie al municipalitatii. Cel mai ieftin (29.172 euro) va fi la Piata Revolutiei, iar cel mai scump (96.718) – pe Edgar Quinet. La Piata Charles de Gaulle, construirea unui loc de parcare va costa 84.173 euro, iar la Alba Iulia – 76.666 euro.

Valentina Grigore
Valentina Grigore
Valentina Grigore, sef departament Social
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă