16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialClinica Sabyc, acuzata de trafic cu ovule, ar putea fi redeschisa

Clinica Sabyc, acuzata de trafic cu ovule, ar putea fi redeschisa

Autoritatea Nationala de Transplant nu i-a retras acreditarea, clinica putand functiona "sub prezumtia de nevinovatie".

 

Clinica de fertilizare in vitro Sabyc isi poate redeschide portile, avand in vedere ca Autoritatea Nationala de Transplant nu i-a retras acreditarea, iar acest lucru s-ar putea intampla numai daca membrii Colegiului Medicilor ar decide ridicarea dreptului de libera practica al medicilor care lucreaza acolo. Potrivit directorului ANT, Victor Zotta, citat de NewsIn, clinica a primit acreditarea de functionare in urma cu o saptamana si acum functioneaza "sub prezumtia de nevinovatie".
Consulul israelian la Bucuresti a declarat ieri ca Yair Miron, fiul lui Harry Mironescu, ambii aflati in arest preventiv pentru trafic cu ovule, este chirurg plastician. Potrivit diplomatului, citat de postul de radio israelian Arutz Sheva, doctorul Yair Miron nu ar fi realizat niciodata implanturi de fertilizare la clinica tatalui sau si ar fi ajuns acolo cand a aflat de sosirea politiei, moment in care a fost si arestat.

Pe de alta parte, cotidianul Haaretz scria in editia de ieri ca ministrul israelian al Sanatatii stia inca de acum noua ani de problemele existente la clinica Sabyc, care colabora cu Spitalul Assaf Harofeh din Tzrifin. Jurnalistii de la Haaretz sustin ca spitalul a fost nevoit sa-si intrerupa legaturile cu clinica de fertilizare de la Bucuresti din cauza suspiciunilor cu privire la traficul de ovule, insa ulterior le-a reluat. Haaretz arata, in plus, ca reteaua de medici israelieni care ar trebui cercetata ar putea fi mult mai mare. De pilda, profesorul Raphael Ron-El, directorul sectiei de fertilizare in vitro de la spitalul din Tzrifin si unul dintre cei mai importanti experti israelieni in acest domeniu, ar fi lucrat timp de trei ani, intre 2000 si 2003, la clinica lui Harry Mironescu. Dupa 2003, Ron-El s-a mutat la o alta clinica romana de fertilizare, Med New Life, unde lucreaza mai multi medici israelieni. Aceasta clinica este banuita de Haaretz ca ar procura ovulele de la romance supuse tratamentelor de fertilitate, procedand similar cu clinica Sabyc.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă