25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternațional'Pofta' lui Trump ar costa Statele Unite o avere: Cât ar plăti...

‘Pofta’ lui Trump ar costa Statele Unite o avere: Cât ar plăti SUA pentru parada militară

Conform unei estimări preliminare, parada ar costa între 10 şi 30 de milioane de dolari, în funcţie de dimensiunea sa şi de echipamentele folosite, a afirmat Mulvaney.

Casa Albă nu are prevăzut un buget pentru acest eveniment, aşa încât Congresul va fi responsabil cu punerea la dispoziţie a fondurilor, a precizat el, conform Agerpres.

Conform presei americane, preşedintele Trump s-a întâlnit la 18 ianuarie cu o serie de generali pentru a discuta despre eveniment.

Deocamdată nu a fost stabilită data de desfăşurare, însă, potrivit Washington Post, parada ar putea avea loc la 28 mai – de Ziua Eroilor -, la 4 iulie – de Ziua Independenţei – sau la 11 noiembrie, de Ziua Veteranilor.

Planurile de organizare a unei parade militare au fost criticate atât din rândul democraţilor, cât şi al republicanilor, preocupaţi de eventualele sale conotaţii autoritariste sau patriotarde.

Ultima paradă militară desfăşurată la Washington a avut loc în anul 1991.

Cele mai citite

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă