16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRidzi - ministrul "mana larga" din bani publici

Ridzi – ministrul „mana larga” din bani publici

» Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a incercat ieri sa explice o serie de actiuni pe care le-a intreprins in ultimele luni, care au atras atat nenumarate nemultumiri in domeniul sportului, cat si critici vehemente din partea mass-media.

Discutiile aprinse s-au purtat in jurul celor peste 600.000 de euro cheltuiti de MTS, din bani publici, pentru organizarea, de catre niste firme cvasinecunoscute, a evenimentelor de divertisment de pe 1 si 2 mai, la Bucuresti si Costinesti. Concluzia demnitarului referitoare la suma uriasa cheltuita a fost uluitoare: "Nu m-a interesat cat a costat totul. Nu m-a interesat pe cate scene s-a desfasurat evenimentul sau alte amanunte (n.r. – jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au prezentat cateva fotografii cu un podium prapadit, despre care au afirmat ca este unica scena produsa de MTS pentru care, potrivit documentelor, au fost platiti 70.000 de euro!). Am dorit ca un numar cat mai mare de tineri sa fie atrasi la un eveniment organizat de ziua lor. Nu m-a interesat decat rezultatul final", a spus Monica Ridzi. Despre modul in care s-a ajuns la firmele care au organizat evenimentul, ministeriabilii nu au reusit sa ofere detalii.

Totul pentru tineret, praful de pe toba pentru sport
Daca pentru tineret seful TS nu s-a zgarcit si a  aruncat pe fereastra sute de mii de euro, in schimb, pentru sportivii si antrenorii medaliati la competitiile internationale nu s-au gasit surse de plata pana acum. Ministrul a recunoscut ca statele de plata, unele "umflate" la premierile pentru membrii staff-ul, au fost intocmite fara a se incalca legile in vigoare si ca in prezent doar doua federatii, cea de kempo si arte martiale, mai au de refacut documentele de plata. Monica Ridzi a dat asigurari ca banii pentru premieri sunt pe drum, iar zilele acestea vor trebui sa intre in conturile federatiilor.

Dupa ce in mai multe randuri a tinut sa accentueze ca din bugetul total al MTS sportul are o pondere de 78,3 la suta, Monica Ridzi a afirmat ca nu a cunoscut faptul ca federatiile se confrunta de cateva luni cu situatia de a nu-si putea antama deplasarile, mai ales la competitii internationale, deoarece banii de la buget pentru cheltuielile din luna in curs vin abia luna urmatoare. "Cu  siguranta ca as fi gasit solutii daca as fi stiut", a spus Ridzi. Mai in tema, Paul Diaconu, directorul economic, a precizat ca a facut deja demersuri la Ministerul Finantelor si ca din aceasta luna banii alocati pentru trimestrul al III-lea vor putea fi accesati in trimestrul II.

Tot ieri, Octavian Bellu a infirmat zvonurile potrivit carora vrea sa demisioneze din functia de secretar de stat, fara a nega insa ca are puncte de vedere diferite cu ministrul TS. "Nu plec la Academia Olimpica  de Gimnastica. Acolo doar tin cursuri cand mi se solicita si cand am timp. Daca am puncte de vedere diferite fata de doamna ministru, ii spun direct, cu sinceritate. Voi pleca de la MTS in momentul in care voi considera ca prezenta mea este decorativa", a precizat Bellu.

» Presedintele Tineretului Social Democrat, Nicu Banicioiu, a anuntat joi ca va cere Camerei Deputatilor formarea unei comisii parlamentare de ancheta privind modul in care Monica Iacob Ridzi a alocat fondurile pentru evenimentele din 1 si 2 mai. Banicioiu o acuza pe Ridzi ca "a platit de 20 de ori mai mult" pentru spectacolele dedicate acestui eveniment.

Cele mai citite

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă