31.8 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒInvestigaศ›ii Romรขnia LiberฤƒRaport al Curลฃii de Conturi / Primฤƒria sectorului 4 trebuie sฤƒ recupereze...

Raport al Curลฃii de Conturi / Primฤƒria sectorului 4 trebuie sฤƒ recupereze Piaลฃa ReลŸiลฃa

Prejudiciul estimat e de aproape 8 milioane de lei.

Comisarul Constantin Negoiลฃฤƒ, alias Nea Costi, împuternicit sฤƒ fie director la Agenลฃia Naลฃionalฤƒ Antidrog, e tartorele acลฃiunii, chiar dacฤƒ firma prin care acลฃioneazฤƒ nu e pe numele sฤƒu, decât soลฃia sa. Toลฃi din piaลฃฤƒ îl recunosc drept BOSS.  

Asociere ilegalฤƒ a firmei soลฃiei cu Primฤƒria, condusฤƒ de Luลฃu

 

În timpul mandatului primarului Marin Luลฃu, 1996-2000, firma în care soลฃia sa, Georgeta Negoiศ›ฤƒ avea 50%, Romsine Prodcomimpex SRL, realiza o asociere în participaลฃiune cu Primฤƒria sectorului 4. Dupฤƒ mai multe procese ลŸi în urma condamnฤƒrii primarului pentru fapte de corupลฃie, instanลฃele au considerat ilegal documentul.

În 2011, se comite o altฤƒ ilegalitate. Romsine Prodcomimpex SRL a semnat un contract de partaj cu Primฤƒria sectorului 4, prin Administraลฃia Pieลฃelor, unde director era ลžtefan Florescu. O altฤƒ ilegalitate. Directorul pieลฃelor nu putea semna fฤƒrฤƒ o hotฤƒrâre de Consiliu local. Instanลฃa de judecatฤƒ a decis cฤƒ partajul e împotriva legii ลŸi l-a desfinลฃat.

Au trecut anii, ca vântul. În timpul acesta, firma a tot colectat taxe pe un bun care nu-i aparลฃinea.

Tentaculele caracatiลฃei se refac permanent

 

Primฤƒria condusฤƒ de primarul PSD Daniel Bฤƒluลฃฤƒ a deschis zeci de procese pentru a-ลŸi recupera proprietฤƒลฃile pe care nu le poate administra, din cauza refuzului lui Nea Costi de a restitui bunurile care nu-i aparลฃin, terenuri ลŸi clฤƒdiri, zic jurnaliลŸtii de la Discover Project. Daniel Bฤƒluลฃฤƒ taie tentaculele caracatiลฃei comisarului Negoiลฃฤƒ, alias Nea Costi, dar ele se refac la loc. 

Regele cu epoleลฃi e comisar în timpul liber

 

Constantin Negoiลฃฤƒ, alias Nea Costi, ลŸi-a fฤƒcut propriul regat al fฤƒrฤƒdelegilor din zona de sud a BucureลŸtiului, susลฃin sursele locale. Cartierul general al autoproclamatului REGE cu EPOLEลขI este Piaลฃa ReลŸiลฃa, pe care nu vrea sฤƒ o restituie Primฤƒriei Sectorului 4, deลŸi  justiลฃia a stabilit cฤƒ o administreazฤƒ ilegal. 

Director la Antidrog ลŸi tartor în pieลฃe

Nea Costi e acelaลŸi personaj împuternicit sฤƒ fie Director la Agenลฃia Naลฃionalฤƒ Antidrog, comisar cu grade pline. În urmฤƒ cu mai mulลฃi ani, asupra lui Ion Voinea, la o percheziลฃie s-a gฤƒsit ลŸi o legitimaลฃie pe numele Fundaลฃiei Antidrog, cu însemne asemฤƒnฤƒtoare celor ale Poliลฃiei Române, curatฤƒ coincidenลฃฤƒ.

Constantin Negoiลฃฤƒ s-a întronat despot absolut pe sudul BucureลŸtiului încฤƒ de pe vremea primarului ลฃฤƒrฤƒnist Marin Luลฃu, atunci când, prin intermediul soศ›iei, a pus ochii, mâna ลŸi gura pe Piaลฃa ReลŸiลฃa din sectorul 4.

Pentru cฤƒ întotdeauna o funcลฃie publicฤƒ asigurฤƒ buna reprezentare, dar ลŸi o acoperire serioasฤƒ, Constantin Negoiลฃฤƒ se ocupฤƒ ลŸi de Agenลฃia Naลฃionalฤƒ Antidrog (ANA), acolo unde implementeazฤƒ fel de fel de programe europene de salvare a dependenลฃilor de droguri, vorba unui concitadin ลŸi ridicฤƒtor de pahar în cinstea jupânului, comisarul e bazat.

Cum a luat o piaลฃฤƒ în stฤƒpânire

 

Familia Negoiศ›ฤƒ a intrat în Piaศ›a Reศ™iศ›a în anul 1999, când Georgeta Negoiศ›ฤƒ era partenerฤƒ de afaceri cu fiica primarului sectorului 4, Marin Luศ›u, în firma Romsine Prodcomimpex SRL. De atunci, o controleazฤƒ zilnic ศ™i tot zilnic încaseazฤƒ bani de la comercianศ›i, în ciuda proceselor deschise de Primฤƒria Sectorului 4, spun pieลฃarii. În ultima declaraลฃie de avere a comisarului ลŸef, depusฤƒ în 29 decembrie  2019, se relevฤƒ cฤƒ soลฃia sa a ridicat 294.671 de lei, salarii pe anul trecut, adicฤƒ vreo 5.000 Euro/lunฤƒ.

Firma plฤƒteลŸte 35% din preลฃul real, estimat de Curtea de Conturi

Pe numele celor doi soลฃi apare o frumoasฤƒ vilฤƒ cu 356 mp, restul fiind “moลŸteniri.”

Fostul primar Marin Luศ›u a mฤƒsluit, atunci, douฤƒ licitaศ›ii, astfel încât firma prietenilor fetei sale sฤƒ câศ™tige Piaลฃa ReลŸita, dar ศ™i sฤƒ plฤƒteascฤƒ de trei ori mai puศ›in: o redevenศ›ฤƒ de 3.500 de dolari lunar, în loc de 10.000 de dolari cât se stabilise, iniศ›ial, relevฤƒ documentele publice. Edilul din perioada 1996-2000 a fost acuzat ศ™i condamnat pentru abuz în serviciu în formฤƒ calificatฤƒ, pentru sฤƒvârลŸirea a nu mai puลฃin de 16 infracศ›iuni de fals intelectual ศ™i uz de fals.

Chiar dacฤƒ magistraศ›ii au decis cฤƒ Piaศ›a Reศ™ita, din Sectorul 4, a fost privatizatฤƒ ilegal ศ™i trebuie redatฤƒ autoritฤƒศ›ilor locale, comisarul ศ™ef Constantin Negoiศ›ฤƒ, cu sprijinul umbrelor pe care le mai are, continuฤƒ sฤƒ o administreze.

Nu vor sฤƒ predea Primฤƒriei Piaลฃa ReลŸiลฃa

În urma licitaศ›iei fraudate, societatea Romsine Prodcomimpex SRL a devenit parte într-o asociere în participaศ›iune pentru administrarea ศ™i modernizarea Pieศ›ei Reศ™iศ›a.

Pentru cฤƒ legea a fost încฤƒlcatฤƒ, primarul Marin Luศ›u a ajuns dupฤƒ gratii. Judecata s-a terminat în 2009, cand edilul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia de condamnare a lui Marin Lutu a anulat însฤƒ ศ™i licitaศ›iile mฤƒsluite!

Judecฤƒtorii au dovedit cฤƒ firma Romsine Procomimpex nu avea nici mฤƒcar dreptul sฤƒ participe la licitaศ›ie, neavând vechimea necesarฤƒ “Romsine Prodcomimpex, câศ™tigฤƒtoare a licitaศ›iei pentru Piaศ›a Reศ™iศ›a, a fost înfiinศ›atฤƒ în anul 1997, astfel cฤƒ, prin definiศ›ie, nu putea îndeplini criteriile stabilite pentru participarea la licitaศ›ie, care prevedeau o cifrฤƒ de afaceri ศ™i un profit pentru anul 1996”.

Legal, Cartelul coordonat de familia Negoiศ›ฤƒ trebuia sฤƒ elibereze piaศ›a si s-o redea cetฤƒลฃenilor Sectorului 4. Piaศ›a ศ™i spaลฃiile comerciale trebuiau sฤƒ revinฤƒ în patrimoniul primฤƒriei de sector, zic surse din magistraturฤƒ. N-a fost sฤƒ fie.

Nea Costi e specializat în “ลŸtiinลฃe poliลฃieneลŸti”

Comisarul Constantin Negoiลฃฤƒ a plecat de la treburile de jos. Între 1987-1990 s-a specializat, conform CV-ului sฤƒu de pe site-ul ANA, cu “ลŸtiinลฃele poliลฃieneลŸti,” atunci neexistând decât Miliลฃia, ca organ de ordine publicฤƒ. N-ar fi sunat bine “ลŸtiinลฃe miliลฃieneลŸti.”

El face parte din prima promoลฃie de poliลฃiลŸti care au absolvit studiile Academiei de Poliลฃie ‘Alexandru Ioan Cuza’ dupฤƒ revoluลฃia din decembrie, urcând rând, pe rând treptele ลŸi gradele profesionale, de la cea de ofiลฃer judiciarist, la ลŸef birou, ลŸef de secลฃie, ajungând pânฤƒ la actuala funcลฃie, fiind cunoscut ca o autoritate în domeniul salvฤƒrii tinerilor de la consumurile de droguri.

Nea Costi e un om în putere. Are doar 57 de ani. O funcลฃie bunฤƒ. O nevastฤƒ cu firmฤƒ. ลži doi locotenenลฃi: Câinele ลŸi Cฤƒลฃelu.

E un bun exemplu de cum merge unsฤƒ treaba cu statul ลŸi privatul deopotrivฤƒ.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la โ€œRomรขnia liberฤƒโ€ din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Cฤƒpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiศ™, โ€œcฤƒlฤƒul din Christian Tell,โ€ fost torศ›ionar comunist, care a trimis ศ™apte ศ›ฤƒrani din Apateu la moarte, pentru cฤƒ au refuzat sฤƒ intre รฎn colectiv. A publicat celebrele stenograme ale รฎntรขlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceauศ™escu. A fost primul jurnalist romรขn post-decembrist care a stat de vorbฤƒ cu preศ™edintele SUA. Este autorul a nouฤƒ cฤƒrศ›i.
Cele mai citite

Rusia, forศ›atฤƒ sฤƒ รฎศ™i stocheze gazul arctic din cauza sancศ›iunilor: Proiectul lui Putin, lovit de izolarea globalฤƒ

Rusia a รฎnceput sฤƒ stocheze gazul produs de proiectul Arctic LNG 2, iniศ›iativa de vรขrf a lui Vladimir Putin รฎn regiunea arcticฤƒ, din cauza...

Mihai Bobonete a devenit viral! Ce comentariu a lฤƒsat la postarea Mฤƒdฤƒlinei Ghenea

Mihai Bobonete, cunoscut pentru umorul sฤƒu savuros, a revenit cu o nouฤƒ replicฤƒ plinฤƒ de ironie ศ™i umor la o postare a Mฤƒdฤƒlinei Ghenea. ...

Cornel Dinu, internat de urgenศ›ฤƒ! Ce s-a รฎntฤƒmplat

Cornel Dinu, fostul mare fotbalist รฎn vรขrstฤƒ de 76 de ani, a fost internat la Spitalul Elias din Bucureศ™ti pentru a efectua o serie...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ