19.9 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialEBA a crescut cu "Alba ca Zapada"

EBA a crescut cu „Alba ca Zapada”

Mezina sefului statului, Elena Basescu, aflata, vineri, la Ploiesti, le-a citit un fragment din povestea "Fat-Frumos cu parul de aur" celor 300 de copii de gradinita stransi in sala de sedinte a CJ Prahova si a spus ca in copilarie a marcat-o povestea "Alba ca Zapada".

Potrivit Mediafax, copiii de la mai multe gradinite din Ploiesti, insotiti de educatoare, au fost stransi, inainte de ora 11:00, intr-una dintre salile de sedinta ale cladirii ce apartine Consiliului Judetean Prahova. In jurul orei 11:35, in sala in care asteptau copiii a sosit fiica cea mica a presedintelui, care a venit pentru a le citi copiilor o poveste. In momentul in care fiica presedintelui a intrat in sala, copiii au inceput sa scandeze «EBA! EBA!».

Cu un copil pe genunchi, Elena Basescu a citit un fragment din povestea "Fat-Frumos cu parul de aur", pe care incepuse sa o citeasca primarul Ploiestiului. Copiii, care nu auzeau prea bine ce spunea lectorul, au inceput sa strige din sala "Mai tare!". La un moment dat, baietelul care statea pe genunchii Elenei Basescu a plecat si, la scurt timp dupa ce aceasta a inceput sa citeasca, copiii, vizibil plictisiti, au inceput sa murmure si sa se joace intre ei.

"Inca putin, da, inca putin si luam pauza", le-a spus fiica cea mica a presedintelui.

Dupa o lectura care a durat mai putin de cinci minute, Elena Basescu s-a oprit, iar copiii au parasit sala. La iesire, cei mici au primit cate o carte de povesti din partea Elenei Basescu si a reprezentantilor Primariei Ploiesti.

Actiunea, organizata de Primaria Ploiesti in cadrul Zilelor Orasului, a starnit nemultumirea atat a unora dintre educatori, cat si a unor parinti care au venit sa-i insoteasca pe copii.

"Nu veneam daca stiam ca va fi asa. Putea sa ma si sanctioneze. Ca vitele la abator, e gripa in floare si noi ne strangem laolalta" a spus, la finalul intalnirii, o educatoare, sub protectia anonimatului.

La randul sau, o mama prezenta si ea alaturi de copil la aceasta intalnire, a comentat: "Pentru o carte, le cumparam medicamente de un milion, doua, daca s-au imbolnavit aici".

Dupa ce a terminat de impartit cadouri copiilor, Elena Basescu a declarat ziaristilor prezenti ca a venit sa le citeasca acestora povesti intrucat este preocupata de copii.

"Una din temele mele este legata de copii, intr-adevar, este legata de copiii care stau fara unul din parinti pentru ca sunt plecati la munca in strainatate, dar o sa ma axez pe copii in general, pentru ca sunt la o varsta la care probabil ca o sa am si eu copii in cativa ani si, de ce nu, este ceva ce-mi place foarte mult", a declarat Elena Basescu.

Aceasta a mai spus ca in copilarie a marcat-o povestea "Albei ca Zapada", poveste cu care a crescut.

"Pe mine aceasta poveste m-a marcat si se potriveste si fetelor din timpul nostru", a spus Elena Basescu.

Cele mai citite

David Popovici reîncepe facultatea! „Nu e despre mine, este despre binele pe care pot să-l fac”

David Popovici (20 de ani) a dezvăluit că s-a reapucat de facultatea la care renunțase pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice. Deși este...

Atacurile masive israeliene zguduie Beirutul: 11 lovituri consecutive au vizat Hezbollah

Noaptea trecută, capitala Libanului a fost scena unor atacuri aeriene intense, Israelul lansând cel puțin 11 lovituri consecutive, una dintre ele având ca țintă...

Cea mai așteptată funcție pentru Spotify: Offline Backup

Spotify a anunțat lansarea unei funcții noi, numită Offline Backup, disponibilă exclusiv pentru utilizatorii Premium. Offline Backup, funcție nouă pentru Spotify Această funcție le permite utilizatorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă