18.1 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecialSchimbare de garda la varful Nokia Romania

Schimbare de garda la varful Nokia Romania

» Americanul John Guerry va fi inlocuit din postul de director al fabricii de telefoane mobile din comuna clujeana Jucu, din data de 1 iulie, de un finlandez desemnat de conducerea Nokia. John Guerry a fost avansat in cadrul companiei finlandeze.

Directorul fabricii Nokia din localitatea clujeana Jucu, John Guerry, va fi inlocuit din functie. El va fi promovat in cadrul producatorului de telefoane mobile. Reprezentantii Nokia nu au oferit detalii despre noua pozitie care va fi ocupata de managerul american. Exista speculatii ca John Guerry va coordona operatiunile Nokia din Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. In locul sau, de pe 1 iulie va fi numit finlandezul Risto Meskus. Acesta va veni la Cluj dupa ce a ocupat mai multe functii de conducere, tot in cadrul Nokia.

John Guerry a primit sarcina de a organiza venirea Nokia la Jucu si a participat la cea mai mare parte a negocierilor purtate cu Guvernul Tariceanu si autoritatile judetene pentru a stabili conditiile pe care statul roman le ofera companiei, cel mai mare investitor din Transilvania la acel moment.
Prima aparitie publica a sefului Nokia Romania a avut loc in mai 2007, la o manifestare a Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, la care compania de telefoane a fost sponsor oficial.

Declaratiile lui Guerry referitoare la investitie au incercat sa pondereze entuziasmul general. El a spus ca cifra de 150 milioane de euro investite se refera la scenariul optimist, in care cresterea pietei si performantele fabricii din Jucu ar fi respectat tintele stabilite. Mai mult, datele vechiculate de autoritatile locale, atat la investitii, cat si la numarul de angajati se refera "atat la Nokia, cat si la furnizori", daca acestia vor veni. La un an si jumatate de la inaugurarea fabricii, furnizorii nu au venit, iar compania a renuntat la unii dintre angajatii temporari.
John Guerry este de origine din statul Texas, a lucrat, inainte de a veni la Nokia, la compania Motorola, iar potrivit acestuia, functia de director al fabricii clujene era una temporara. "Intentia Nokia este de a avea un manager roman la Jucu, atunci cand se va aprecia ca investitia a ajuns la gradul de maturizare necesar, si vom avea pregatit un manager roman capabil sa gestioneze fabrica", a spus Guerry.

Directorul Nokia si-a adus la Cluj-Napoca intreaga familie, sotia si cei trei copii, care au urmat o perioada cursurile unei scoli private din oras. Potrivit unor informatii neoficiale insa, familia sa nu s-a putut adapta la stilul de viata ardelenesc, astfel incat s-au repatriat dupa o scurta perioada. Totodata, si mariajul americanului de la fabrica finlandeza din Cluj si-a gasit sfarsitul tot in perioada "Jucu" a carierei acestuia. In urma cu mai multe luni, John Guerry a declarat intr-un interviu ca, "daca ar exista un teren de golf si unul de baseball", ar putea trai in Romania pentru restul vietii.

Cele mai citite

Industria IT din România a depășit 15,5 miliarde euro în 2023, în creștere cu 12% față de anul anterior

Cifra de afaceri totală a industriei IT din România a atins 15,5 miliarde de euro în 2023, marcând o creștere de 12,16% față de...

Gareth Southgate, fostul selecționer al Angliei e favorit să o preia Crystal Palace!

Tehnicianul este în discuții avansate cu clubul londonez, care își dorește un antrenor cu experiență în Premier League pentru a redresa echipa. Gareth Southgate, fostul...

LeBron și fiul său Bronny James au scris istorie! Primul meci împreună în NBA

LeBron James și fiul său, Bronny, au jucat pentru prima oară împreună într-un meci oficial din NBA, un moment istoric atât pentru cei doi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă