14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCariera de piatra intr-o rezervatie naturala

Cariera de piatra intr-o rezervatie naturala

O investitie in amenajarea unei exploatari industriale de dacit si antracit pe teritoriul comunei Ocolis din Muntii Apuseni a provocat controverse in randul comunitatii. Reprezentanti ai Centrului Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu afirma ca mai multi localnici contesta investitia respectiva.

Firma Trans Bitum SRL vrea sa deschida o cariera de granit si dacit in comuna Ocolis, localitate aflata in reteaua ecologica Natura 2000, mai precis in aria de protectie speciala avifaunistica din Muntii Trascaului si in situl de importanta comunitara Trascau. Reprezentantii CIDRM sustin ca exploatarea ar presupune defrisari, derocare cu explozibil, transport de mare capacitate, ceea ce va duce la distrugerea versantului si a peisajului, la poluarea fonica si cu pulberi a unui areal important pentru turism, precum si la afectarea unor specii importante de fauna si flora din zona.
De cealalta parte, reprezentantii Primariei Ocolis afirma ca pe teritoriul comunei sunt in curs de amanajare doua exploatari industriale, una de dacit si antracit, respectiv una de piatra. A doua a fost initiata de societatea cu capital german "Kemna Materiale de Constructii" SRL, care in prezent se afla in procedura de evaluare a impactului asupra mediului si care a investit pana acum doua milioane de euro. Vor fi create 200 de locuri de munca,  spun autoritatile locale.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...
Ultima oră
Pe aceeași temă